Edinilen bilgiye göre; Akbük Mahallesi’nde balıkçılık yapan 34 yaşındaki Ahmet Sakak , 11 Mart Cumartesi günü arkadaşı Süleyman Uçar ile birlikte Akbük'ten denize açıldı. İddialara göre; Uçar’ın Akbük limanına geri dönerken birlikte denize açıldığı, Ahmet Sakak’tan ise haber alınamadı. Sakak’ın geri dönmemesi üzerine nişanlısı Özlem Karademir ile yakınları, Sakak’ın evine dönmemesi üzerinde Polise ve Jandarma’ya kayıp başvurusunda bulundu. Olayla ilgili çalışma başlatan Emniyet güçleri Sakak’ın arkadaşı Süleyman Uçar’ı gözaltına aldı. Gözaltında tutulan Uçar, sorgusunun ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

Ahmet Sakak’ın nişanlısı Özlem Karademir, ise nişanlısını bulmak için ATV televizyonunda yayınlanan ‘Müge Anlı ile Tatlı Sert’ programına katıldı. Yaşananları canlı yayında anlatan Karademir, “Ahmet, 1 yıldır tekneyle günlük balık turu düzenleyerek geçimini sağlıyor. Her yerde aramamıza rağmen, işin içinden çıkamıyoruz. Ahmet’in kaçma ihtimalini hiç düşünmüyorum. Birisinin kaçabilmesi için parası olması lazım. Kaçmadan önce bana arabayı sattırabilirdi. Bir kızı var ve kimseye haber vermeden duramaz. Kesinlikle kaçmış olamaz.” diye konuştu.

Programa canlı telefon bağlantısıyla katılan Ahmet Sakak’ın denize açılırken yanında olan arkadaşı Süleyman Uçar ise Ahmet Sakak’ın kaçma sebebini ve nereye gittiğini bilmediğini belirterek, “Yanına büyük çapa, naylon, akü, tüfek ve kumanya aldı. Bana ‘Paraya ihtiyacım var. Özleme söyle, tekneleri ve arabayı satsın, parasını da sana versin. Sende bana ulaştırırsın’ diye söyledi. Kendi telefonunu bana verdi, ben de nişanlısı Özlem’e verdim. Kendisinde başka bir hat varmış ama o günden beri beni aramadı” ifadelerini kullanırken Sakak’ın Yunanistan’a kaçmış olabileceğini ileri sürdü. Sakak’ın bulunması için çalışmaların sürdüğü dile getirildi.

 

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA

20170324aw020110_03.jpg20170324aw020110_02.jpg