Kısa zamanda fuara hazırlanan Akbük Belediyesi 14. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında (EMITT) yerli ve yabancı Turizmcilere ve Yatırımcılara, Akbük"ü tanıtmaya çalışırken Akbük belediyesi Kuruluşundan bu güne kadar ilk olarak böyle büyük bir organizasyona katıldı.
Türkiye"nin birçok illerinden ve Dış Ülkelerden birçok firma ve yatırımcının katıldığı ve ziyaret ettiği fuar, Akbük için oldukça olumlu geçti. Başkan Sandalcı fuara bizzat katılarak, turizm şirketleri, yatırımcılar ve yetkililerle fuarda birebir görüşmeler yaparak, Akbük"ü anlattı.
Fuar ve katılımları hakkında görüş ve kanaatlerini bildiren Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı; “Bildiğiniz gibi Akbük olarak İlk defa bir fuara katıldık. Çok fazla detay ve incelikle bu fuara hazırlandık diyemem. Kısa zamanda da olsa yinede Akbük"ü anlatmaya yarayacak Materyalleri hazırlamaya çalıştık ve fuarda tam istediğimiz gibi olmasa da yatırımcı ve turizm firmalarına Akbük"ü tanıttık kanaatindeyim. Ben hemen hemen tüm stantları dolaşarak, hem tanıtımcıların ne gibi bir hazırlıkla kendilerini tanıtmaya çalıştıklarını incelemek, hemde firma ve yetkililerle birebir konuşarak Akbük hakkında geniş bilgi verip bilgilendirmek fırsatı buldum. İnanıyorum ki Akbük"ün varlığını oldukça iyi sayılacak bir şekilde yetkililere aktardık. Bunun meyvelerini yakın bir zamanda alacağımızı biliyorum. Akbük için çok şey değişecek. Bunu hep birlikte görüp yaşayacağız. Bu fuar bizim için çok iyi bir fırsat oldu. Gelecek senelerde daha iyi ve daha deneyimli olarak tanıtımlarımızı yapacağız. Bu konudaki çalışmalarımıza ve araştırmalarımıza şimdiden başlayıp, seneye çok daha büyük bir tanıtım organizasyonu ile Fuara iştirak edeceğiz. Bu fuarın sonucu hakkındaki kanaatim, Yatırım yapmak isteyen firma ve yetkililere, Akbük"de imkânların var olduğunu göstere bildik. Akbük"de yapacağımız yol ve sahil düzenlemelerine kısa zaman sonra başlıyoruz. Bu düzenlemelerle, fuarda yapmış olduğumuz tanıtımlar, gelecek olan misafirleri ve yatırım yapmak için Akbük"ü görmek isteyenlere, burada yatırım yapma isteği uyandıracaktır” diyerek EMITT fuarının Akbük"ün tanıtımına çok büyük bir imkân sağladığını belirtti. -iha