Akbük Belediyesinin Temmuz ayı Meclis toplantısının Gezi Teknelerine kör tıpa uygulamasının başlatılması konusu oy birliğiyle kabul edildi.

Akbük Belediye Meclisinin Temmuz ayı Meclis toplantısında Gezi Teknelerine kör-tıpa takılması konusu ele alındı. Meclis Toplantısında gezi teknelerine Didim'de olduğu gibi kör-tıpa takılarak deniz kirliliğinin önlenmesi konusu görüş birliğine varıldı.

Konuyla ilgili Akbük Belediye Meclisi'nin tüm üyeleri kör-tıpa uygulamasından yana oy kullandılar. Ancak, kararın ikinci bölümünü oluşturan bu teknelerden atık su bedeli alınmaması konusunda görüş ayrılıkları ortaya çıktı. Meclis üyelerinden Coşkun Yetiş ve Mehmet Avcı, teknelerden atık su bedeli alınması yönünde oy kullanırken, toplantıya katılan diğer meclis üyeleri "şimdilik kaydı ile" atık su bedeli alınmamasının daha doğru olacağı görüşünde birleştiler. Böylece sonuç olarak söz konusu meclis kararı oy çokluğu ile alındı.

TEKNELERE 10 TEMMUZA KADAR SÜRE VERİLDİ

Belediye meclisi toplantısında söz alan meclis üyeleri, böyle bir karar almanın yeterli olamayacağını, önemli olanın ise, bu konunun uygulaması olduğunu belirttiler ve gezi teknelerine kör-tıpa takılması için 10 Temmuz tarihine kadar süre tanıdılar ve bu uygulamanın denetimi için, meclis üyesi Şerife Bayrak ve Mustafa Demirbaş'ın yanında liman konusunda yetkili olan Su Ürünleri Kooperatifi'nden de bir kişinin iştiraki ile oluşacak kurulun söz konusu kararın uygulamasını yerinde denetlemesine karar verdiler. Akbük Kültür ve Çevre Derneği'nin de sürekli olarak bu denetlemelere katılacağı ve konuyu titiz bir biçimde izleyeceği ifade edildi.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png