Akbük Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı, Tüm Bel-Sen Aydın Şube başkanı Münir Ali Koç ve yönetim kurulu üyeleri, Akbük Belediyesi Tüm Bel-Sen İşyeri Temsilcisi Özgür Tezbaşaran, Akbük Belediyesi Meclis Üyeleri, Akbük CHP Belde Başkanı Hakkı Şahin'in de hazır bulunduğu törende imzalar atıldı.
Tüm Bel-Sen Aydın Şube Başkanı Münir Ali Koç; “Biz sendika olarak, önümüzde durmakta olan ekonomik koşulları, belediyelerin mali durumları, çalışanların içinde bulundukları zorlukları tek tek inceleyerek, her iki tarafında mağdur olmadan ve verilebilecekleri ve alabileceklerimiz iyi düşünülüp anlaşarak, çözüm getirmekten yana tavrımızı sunduk. Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Erçin Sandalcı"da anlayış gösterip ve imkânlarını zorlayarak gösterdiği yaklaşımla özveride bulunmuştur. Kendilerine Teşekkür ediyoruz. Her iki tarafta mümkün olanı alıp vermekte hem fikir olduğundan, çalışan sendika üyesi arkadaşlarımızın da bizlerle aynı fikir, düşünce ve istek içersinde oldukları gerçeği ile, bu gün bu sözleşmeyi karşılıklı olarak imza altına almış bulunuyoruz. Sözleşmenin imzalanmasından mutluyuz. Her iki tarafa da hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.
Akbük Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı da, “Geçen yılki sözleşmede verilmiş olan haklar tamamen korunmuştur. Çalışanlarımızın mağdur edilmemesi için tüm imkanlarımızı zorladık. Malumunuz Belediyemizin mali durumu çok fazla iyi durumda değil. Çünki hepimizin de bildiği gibi gelirlerimiz nüfusa bağlı olarak bulunmaktadır. Aldığımız yardımlar, destekler hep nüfusla ilgili. Bu nedenle de gelirimiz düşük durumdadır. Gönül isterdi ki çok daha iyi imkanlar sunarak, çalışanlarımızın refah düzeyini yükseltelim. Yinede sözleşmeden doğan sosyal getiriler, iyi sayılacak düzeyde bir rahatlama getirmiştir. Hem çalışanların hem de Sendikanın göstermiş olukları yaklaşıma şahsım ve belediyem adına teşekkür ediyorum. Verilmiş olan Sosyal haklar mevcut şartlar içersinde çalışanlarımıza iyi bir geçim standardı yakalamasını sağlamaktadır. Yapılan sözleşmenin her iki tarafa da hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Yapılan Sözleşme ile Akbük Belediyesinde Memur Statüsü ile çalışanlara verilen sosyal haklar; Her ay net maaşlarına ilave 500 TL. net aylık iyileştirme zammı;Yılda Birer kere olmak üzere; Ramazan ve Kurban Bayramlarında 500.-TL net bayram harçlığı Mayıs ayında 500 TL net giyim Yardımı, Öğrenim Yardımı 500 TL. Net, Yakacak Yardımı 500 TL. net, Sosyal haklar olarak verildi.
Yapılan sözleşme kapsamında Çalışmakta olan Memur Statülü personelin, Sosyal haklar haricinde 1050.-TL ile 1200.-Tl arasında değişmekte olduğu olan aylık ortalama maaşları yeni sözleşmenin ardından aylık maaaşları1716.-TL- 1866.-TL arasında değişeceği öğrenildi. -iha