Antalya Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Gönenç, çılgına dönen esnafın artık çalışamaz hale geldiğini söyledi.

CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya esnafını çıldırttı. Göreve geldiğinden beri Antalya’nın ulaşım sistemini yap-boz tahtasına çeviren Akaydın’a seslerini duyurmak isteyen vatandaşlar eşekli protesto dahil her yolu denemişti.

Yeni sistem vatandaşın ardından minibüsçü esnafını da çileden çıkardı. Antalya Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Gönenç, yeni ulaşım sistemi ile esnafın cinnet geçirecek hale geldiğini belirterek, bu gidişle esnafın ya kendisini, ya da Akaydın’ı öldüreceklerini söyledi.

“ESNAF CİNNET GEÇİRECEK HALE GELDİ”

Yeni Akit’e konuşan Gönenç, 20 Ağustos’ta uygulamaya konan yeni sistemle minibüsçülerin evlerine ekmek götüremez hale geldiklerini söyledi. Yeni sistem sebebiyle zarar ettiklerini ve yükün ağırlığını omuzlarında taşıyamaz hale geldiklerini söyleyen Gönenç, esnafın cinnet geçirecek hale geldiğini söyledi.

Yeni sistemle minibüsçü esnafının günlük mazot parasının ancak üçte ikisini karşılayabildiğini anlatan Gönenç, “Bir araç aylık ortalama 6 bin liralık yakıt kullanır. Bizim şu anki brüt gelirimiz 4 - 4.5 bin lira. Bunun bin 500 lirası şoför ücreti, mevcut araçların aylık taksit ödemesi 2-2.5 bin lira, halk otobüsü katılım payı ise 900 lira. Bu hesabın içinden biz çıkamıyoruz” dedi.

“ESNAF KANSERE YAKALANMIŞ GİBİ”

Olup bitenlere itiraz ettiklerini ve çalışamaz duruma geldiklerini Büyükşehir Belediyesi’ne sözlü ve yazılı şekilde ilettiklerini vurgulayan Gönenç, “Durumun düzeltilmesi için 2 ay süre verdik ancak hâlâ bir değişiklik yok.

Bizim esnaf olarak artık eski günlerimizi görebilmemiz mümkün değil. Esnaf, oda başkanı olarak beni biliyor. Bu gidişle ya beni halledecek, ya da Mustafa Akaydın’ı. Bunu durumun vahametinin anlaşılması için söylüyorum” diye konuştu.

Yeni sistemle minibüslerin Antalya ulaşımında ücra yerlere verildiğini ve ulaşımda yolcu taşıma paylarının yüzde 50’ye düştüğünü kaydeden Gönenç, Büyükşehir’in sisteme muhalefet edenleri de şehre 80 otobüs daha getirmekle tehdit ettiğini söyledi.
yeniakit