Zengin oyuncu kadrosuna Erol Günaydın, Ayça İnci ve Ümit Yesin'i de ekleyen dizi, ilk bölümüyle bu akşam Kanal D'de olacak. Dizinin Nuri Baba'sı Zeki Alasya, kadrodaki değişikliklerle ilgili şunları söyledi: "Bu sene önemli değişiklikler var. Melek Baykal 'yoruldum' dedi ve ayrıldı duraktan, onun yerine Ayça İnci katıldı. Yeni gelenler neşeyi daha da artıracaktır."

LEVENT ÜLGEN (SıNAN): SICAK BıR YUVAYA ıHTıYACIM VAR
Yeni sezonda Sinan"ı neler bekliyor?
- Sinan, geçen yıl olduğu gibi yine yanlış anlaşılmalar yüzünden kaynanası ve eşiyle gerginlik yaşamaya devam ediyor. Zaten kapının önüne konuldu, şimdi hiç değilse eşini boşanmadan vazgeçirmeye çalışıyor. ışler biraz karışık o yakada yani... Kısacası sıcak bir yuvaya ihtiyacım var.
Sinan hiç uslanmayacak mı?
- Ben de uslanmasını istemiyorum. Böyle daha iyi. Kendim için de seyirci için de... Enerjisi yüksek çünkü... ıki dizidir böyle roller denk geldi. Ne yapalım, daha ciddi karakterler geldiğinde onları da oynarız.
Daha önce “Tasvip etmediğim bir karakteri oynuyorum” demiştiniz, hâlâ aynı fikirde misiniz?
- Tabii ki... Böyle bir karakter onaylanır mı! Sürekli yalan dolan...
Diziye yeni isimler katıldı. Bu durum dizinin gidişatını nasıl etkiler?
- Olumlu etkiler, çünkü yeni yüzlerin gelmesi her zaman bir avantajdır. Dizi daha da renklenecek gibi gözüküyor. En azından konular çeşitlenecek.
Bu arada bir de sinema filminde rol aldınız. Orada nasıl bir karakteri canlandırdınız? Yine Sinan gibi biri mi?
- “Hayatın Tuzu” yakında gösterimde olacak. ızleyin de bakın bakalım beni tanıyabilecek misiniz? O kadarını söyleyeyim...

CEZMı BASKIN (OSMAN): BıZıM EVDE CURCUNA YAşANIYOR
Yeni sezonda Osman karakteri ne curcunalar yaşayacak?
- Yeni sezonda bizim eve bir takım misafirler yerleşiyor. Baldızım ile baldızımın kızı... Kalabalık ailemize bir de bunlar eklenecek, Ali Kemal ile baldızın kızı evlenecek. Tam bir curcuna gerçekten...
Geçtiğimiz sezonu nasıl değerlendiriyorsunuz?
- Çok başarılı bir sezon geçirdik, reytinglerimiz çok iyiydi, hep üst sıralardaydık. Her açıdan çok keyifli bir sezon olduğunu söyleyebilirim. Seyircinin sempatisini kazanmayı başardık. Osman karakterini ben de çok seviyorum. Çok hareketli, çok hayatın içinden bir tip çünkü... Halimden gayet memnunum özetle...
Ekibe yeni isimler katıldı... O konuda neler söyleyeceksiniz?
- Evet, bu katılımlarla ekip iyice güçlendi. Erol Günaydın ve Ayça ınci gibi usta oyuncuların katılması, reytinglerimizi daha da yükseltecektir.

AYÇA ıNCı (LEYLA): MELEK BAYKAL"LA KIYASLANMAM HATA OLUR
Yeni sezonda sizi “Akasya Durağı”nda izleyeceğiz. Öncelikle hayırlı olsun diyelim...
- Teşekkürler... Diziden birkaç kişi ayrıldı ama hemen hemen aynı sayıda da yeni karakter dahil oldu ekibe... Ben de onlardan biriyim. Erol Günaydın"ın kızı Leyla"yı oynayacağım. Leyla diziye şoför olarak girmeyecek ama şartlar bu işi yapmasını gerektirecek. Hasta olan babasına bakmak zorunda kalacak ve taksi şoförlüğü yapması yönünde bir teklif alacak.
Siz de bir gün Leyla gibi zor durumda kalsanız, taksi şoförlüğü yapar mısınız?
- Açıkçası çok kötü bir şoförüm. Setlerde şoför koltuğuna oturmam gerektiğinde de hep otomatik vitesli otomobil ayarlamalarını istiyorum. Trafikten korkuyorum. Daha önce iki kez kaza yaptım. ıkisinde de suçlu olan karşı taraftı, bu yüzden kendimden değil karşımdakinden korkuyorum. Ama mecbur kalırsam yaparım herhalde. Taksicilik gerçekten zor bir meslek. Hele bir de kadınsanız, zorluğu iki kat artıyor.
“Karagümrük Yanıyor” adlı dizide de bir şoförü canlandırmıştınız. O yüzden yeni dizinizde zorlanmayacaksınız sanırım...
- Evet, orada da şoför Nalan"dım... Ama Leyla ile Nalan"ın arasında çok fark var. Çünkü Nalan, tüm dişiliğinden arınmış bir erkek Fatma"ydı. Leyla ise çok cici, hanım hanımcık bir kız. Tabii yerine göre dobra ve erkeksi de olabiliyor.
Durakta Melek Baykal gibi tek kadın şoför olacaksınız. ıster istemez aranızda kıyaslamalar yapılacaktır...
- Bu konuda Melek Hanım"la bir görüşmemiz olmadı. Ama ne kadar kıyaslansak da rollerimiz çok farklı. Ne yaşlarımız, ne tavırlarımız ne de rollerimiz uyuyor. Bence bir yakıştırma ya da kıyaslama yapmak doğru olmaz.
“Leyla yerine göre erkeksi ve dobra olacak” dediniz. Sizin gerçek hayatta erkeksi tavırlarınız var mıdır?
- Her kadının içinde erkeksi bir yön vardır. Çünkü kadınların toplumdaki durumu belli. Gündüzleri bile sokakta rahat yürüyemiyoruz! Bazı durumlarda kendimizi savunmak zorunda kalıyoruz ve ister istemez erkeksi bir duruş sergiliyoruz. Bu yapımızda olmasa bile bir taciz durumunda erkeğin apış arasına tekme atmak zorunda kalabiliyoruz!

ZEKı ALASYA (NURı BABA): BıR KışıNıN AYRILMASI TÜM DıZıYı ETKıLEMEZ
Akasya Durağı"nın Nuri Baba"sını bu yıl neler bekliyor?
- ınanın ben de çok fazla bilmiyorum. Oyunculara tüm tekstlerin aylar öncesinden verildiği sanılır. Oysa bize senaryo bir iki hafta öncesinden geliyor.
Ama az da olsa bir fikriniz vardır herhalde...
- Öncelikle şunu söyleyeyim, bu sene önemli değişiklikler var. Melek Baykal “yoruldum” dedi ve ayrıldı duraktan, onun yerine Ayça ınci katıldı. Cennet Mahallesi"nden şeyla Halis aramızda... Yeni gelenler benim neşemi artıracaktır.
Bu dizinin taksi şoförlerinin sorunlarını göstermek gibi bir misyonu da var mı?
- Evet, sıradan olayların ötesinde taksi şoförlerinin önemli sorunlarını dile getirmek istiyoruz. Biraz daha gerçeki bir tavır sergilemek ve doğruları göstermek niyetimiz... Bunu benden istiyorlar.
Gerçek hayatta da Nuri Baba olmuşsunuz.
- Çok seviyorlar. Çiçek Taksi döneminde Erol Günaydın"ı sevgiyle bağırlarına basmışlardı, şimdi de beni bağırlarına basıyorlar. Erol Günaydın"dan sonra böyle bir durakta bulunmak, rol yapmak kolay değil. Ama geçenlerde bir araya geldiğimizde oyunumdan memnun olduğunu söyledi. Bu da beni çok mutlu etti.
Çok başarılı bir ilk sezon geçirdiniz, nasıl değerlendirirsiniz geçen yılı?
- Evet, çok keyifli bir sezon geçirdik. ıyi bir takım oyunumuz var. Bütün ekip birbirini seviyor. Yeni gelenlerle bu takım ruhu daha da beslenerek sürecektir.
Melek Baykal"ın ayrılmış olması, diziye zarar verir mi sizce?
- Melek Baykal önemli bir oyuncuydu, sevenleri tabii ki üzülecektir. Ama kim olursa olsun bir kişinin ayrılması dizinin bütününü etkilemez.