Mehmet İz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üreticilerin zeytinyağı sıkım faturalarını 3 Haziran 2011 Cuma günü mesai saati bitimine kadar İlçe Tarım Müdürlüklerine teslim etmesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu: 
     ''Zeytinyağı prim başvuruları için birinci aşama sıkım faturalarının teslim edilmesi. Eğer sıkım faturaları ilçe Tarım Müdürlüğü'ne teslim edilmezse üretici primden yararlanamaz. 
     Üreticiler kilogramda 30 kuruş zeytinyağı primi alacaklar. Zeytinyağı üreticilerine elindeki zeytinyağını satabilmesi için ekim ayı başına kadar süre verilecek. Satım faturalarının İlçe Tarım Müdürlüğü'ne teslim edilmesiyle birlikte prim başvuru süresi sona erecek.'' 
     Zeytinyağı üreticisinin son yıllarda para kazanamadığını da ifade eden İz, ''Zeytinyağı 3,5 TL'den satılıyor. Bu rakam hem mazottan, hem benzinden daha düşük. Yani üretici bir kilogram zeytinyağı karşılığında bir litre benzin alamıyor. Galiba bu durum da başka bir ülke de yok. Zeytin üreticisi üvey evlat muamelesi görüyor. Zeytinlik arazileri genellikle kırsal alanda. Yolu olmayan arazilerin büyük çoğunluğu zeytinlikler. Zeytin üreticisine verilecek destekler artırılırsa üretim de artar'' dedi.