CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu akaryakıta son yapılan zamları eleştirdi, “Aslında AKP şöyle bir yol bulabilir. Tüm vergi dairelerini kapatabilir. Benzin istasyonu bir vergi dairesine dönüşmüş durumda” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret ederken gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde yumurta yağmuruna tutulan AK Partili Burhan Kuzu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu, “Üniversitelerde her türlü düşünce özgürlüğü var. Ama bunun şiddete dönüşmemesi lazım. Ortada bir şiddet yok ama yumurta atılması şık değil. Keşke daha sağlıklı bir tartışma ortamı olabilseydi” dedi.

Kılıçdaroğlu gazetecilerin akaryakıt zammı konusundaki sorularına ise, “Mazotta dünyanın en pahalı yakıtını kullanıyoruz. Aslında AKP şöyle bir yol bulabilir. Tüm vergi dairelerini kapatabilir. Benzin istasyonu bir vergi dairesine dönüşmüş durumda. Yurttaşların da bunu dikkate alması lazım. Neden nünyanın pahalı benzinini araba kullananlara fatura ediyor? Neden dünyanın en pahalı mazotunu köylüye çiftçiye fatura ediyor? Bunu arkadaşlarımızın yakından değerlendirmesi gerekiyor. Özellikle seçim sırasında sandığına giderken” diye konuştu.


İL BAŞKANLIĞI'NI ZİYARET
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP İl Yönetimi bünyesinde oluşturulan, Bilim Yönetim ve Kültür Platformu üyeleri ile basına kapalı bir toplantı yaptı. Kılıçdaroğlu parti ziyaretinin ardından Kültürpark'daki belediye ait İZFAŞ Genel Müdürlüğü'ne geçip bir süre dinlendi. Kılıçdaroğlu buradan çıkışda da gazetecilerin sorularıyla karşılaştı.
Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın yumurtalı protestoda üniversite yönetimini suçladığının hatırlatılması üzerine, “Başbakan bildiğim kadarıyla üniversiteye fazla devam eden bir öğrenci değildi. Üniversitenin havasını teneffüs etmiş değil. Hele hele üniversite yönetimiyle protesto eden öğrencileri aynı kefeye koymak doğru değil. Üniversiteler her türlü düşüncenin özgürce dile getirildiği kurumlardır. Üniversitelerde her türlü düşünceye olanak sağlanmalı ama şu söylenmeli, "yani öğrenciler şiddete başvurmadan düşüncelerini özgürce dilegetirebilmeli." Eğer üniversite hocalarına öğrenciler böyle yaptı diye "istifa edin" derse o zaman orayı üniversite değil bir ilkokul olarak düşünmek lazım. O da doğru değil” dedi.

DİSİPLİN KURULUNA MÜDAHALE ETMEM
Bir basın mensubu da Kılıçdaroğlu'na referandum sürecinde İstanbul'da reklam panolarına asılan ve türbanlılara rahibi kıyafeti benzetmesi yapılan afişle ilgili gelişmeyi sordu. Kılıçdaroğlu, “Disiplin Kurulu'na gönderdik. Ben Disiplin Kurulu'na müdahele eden bir kişi olmak istemem. Çünkü Disiplin Kuru kendi vicdanıyla karar vermesi gereken bir kuruldur. Ama gecikmesini de doğru bulmuyorum. Eğer sevkedilmişse görüşülür ve kararını biran önce kamuoyuna açıklanması lazım” dedi.
Kılıçdaroğlu daha sonra sanayicilerle toplantı yapacağı Alsancak'daki tarihi Havagazı Fabrikası'na geçti.