CHP"li Hamzaçebi, Erdoğan"ın gündeme getirdiği 38 milyar dolarlık akaryakıt yolsuzluğu konusunda, “Soruyorum, ne oldu niye sesiniz çıkmıyor

Ak Parti, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu"nu, CHP ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ı, ekonomiye yönelik açıklamaları nedeniyle alaylı bir şekilde nobele aday gösterdi.
Görüşmelerde CHP temsilcileri konuşmalarını grafik ve fotoğraflarla destekledi. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Ak Parti dönemindeki yolsuzluklara değinirken, Erdoğan"ın gündeme getirdiği 38 milyar dolarlık akaryakıt yolsuzluğu konusunda, “Soruyorum, ne oldu 38 milyar dolarlık yolsuzluk? Ya bu iddia doğru değildi ya da buna ortak oldunuz. Sesiniz çıkmıyor” dedi.

Yumurtadan Ergenekon çıkarttı
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan"ı hedef alan renkli konuşmasında Erdoğan"ın söylediği tüm sözlerden “tornistan” yaptığını öne sürdü. İnce, şunları kaydetti:
“Kendisine haksızlık etmeyin, Nobel Ekonomi Ödülü"ne aday gösterilmeli bence. Milli gelir hesaplama yöntemini bir gecede değiştirerek her vatandaşa 2 bin 354 dolar para kazandıran bir Başbakan yalnızca bizde vardır.
"Sesimizi sadece millet keser" deyip milletin sesini polis jopuyla kesen bir Başbakan. Telekom"u Lübnanlı"ya sattıktan sonra sultan gibi karşılanan bir Başbakan. İngiliz viski şirketlerinin 500 milyon dolarlık borcunun affedip, Çayyolu"nda içkili mekan bastıran bir Başbakan. Bir yakasında Kaddafi"nin insan hakları ödülü, öbür yakasında Yahudi cesaret ödülü, omzunda İslama hizmet ödülünü taşıyan bir Başbakan. "Yargıç devletine son" deyip kadı devletini kuran bir Başbakan. Yumurtadan Ergenekon çıkaran bir Başbakan. Dumansız hava sahasında bir numara yalansız hava sahasında 10 numara bir Başbakan. İsrail ormanları için yangın söndürme uçağı bulup Haydarpaşa garı için bulamayan bir Başbakan. "Polis imdat" hattını kaldırıp "imdat polis" hattını kuran bir Başbakan. 90 yıl önce birlik ve beraberliğini kuran bu milletin 8 yılda birbirine düşmesine sebep oldunuz. İmralıya gündem belirleten, tarikatlarla koalisyon kurup Bakanlar Kurulu"nu paylaştıran bir hükümet oldunuz. Devletin valisine, müsteşarına bakanına "benim müsteşarım, valim, bakanım" deyip Apo"ya görüşme konusunda "ben görüşmedim devlet görüştü" dediniz.”
Ak Parti ise yolsuzluk iddialarına CHP liderinin geçmişteki icraatlarını gündeme getirerek yanıt verdi. Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli,Kılıçdaroğlu"nun 1992-1998 yılları arasında SSK Genel Müdürlüğü döneminde bir çok ihaleyi “davetiye usulü ya da yönetim kurulu kararı” ile yaptırdığını, bunlardan bazılarının Tuncelili müteahhitlere verildiğini savunarak, “Tabi bunların tesadüf olduğunu ifade ediyorum” dedi.

Desteksiz atma ödülü
Kılıçdaroğlu"nun tahhütlerinin “uygulanamaz” olduğunu savunan Canikli, taahhütlerin mali yükününün 200 milyar lira olduğunu kaydetti. Canikli, Kılıçdaroğlu"nu Genç Parti Lideri Cem Uzan ve Büyük Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş gibi “desteksiz atmakla” suçlayarak, “"İsmim Kemal bulurum" demekle olmuyor. Nobel ödülü düzenleyenlerin bunu görmesi lazım. Her yıl, hatta kıyamet kopana kadar Nobel ödülü verilmesi lazım. Ya da "desteksiz atış" ödülü verilmesi lazım. Çark etmek zorunda kalacak” dedi.
Sataşma gerekçesiyle yeniden kürsüye gelen Hamzaçebi “Kamu hizmetinden yasaklanmayan kişilerin işe alınmasına mı yasadışı diyorsunuz. Sizin sıralarınızda 80 öncesinde hapse girmiş arkadaşınız yok mu? 90"lı yıllarda SSK Genel Müdürlüğü"nün ihalelerinden örnek veriyorsuz. O kadar eskiye gitmeyin. Kuşadası Limanı özelleştirmesi usulsüz Ofer"e verilmiştir. Başbakan "Ofer"i tanımıyorum" demişti” diye konuştu. Yeniden kürsüye gelen Canikli ise “Açık ihalede yolsuzluk olur mu? Elinizi vicdanınıza koyun” karşılığını verdi.