Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), maliyeti düşürmek amacıyla akaryakıt istasyonlarında bardak, çay, mendil, deterjan, oyuncak, ev eşyası, bilet gibi tüm mal ve hizmet promosyonlarını yasakladı. Fakat bu kararın maliyetleri düşürmediğini söyleyenler de var!

Bugün Gazetesi'nden Hamit Varol'un haberine göre; Shell Türkiye Ülke Başkanı ve Petrol Sanayi Derneği (PETDER) Başkanı Ahmet Erdem, promosyon uygulamasının geri getirilmesini istiyor.

PROMOSYON DÖNEMİ GERİ GELSİN!

EPDK'nın aldığı promosyon yasağı kararının maliyetlerde düşüş yönünde bir katkısı olmadığını vurgulayan Erdem şöyle konuştu: "Şirketler verdikleri sadakat kartlarıyla tüketiciye indirimli benzin sağlıyor. Biz 2 milyon üyesi bulunan Shell Club Smart ile son 10 yılda 85 milyon liralık bedava akaryakıt dağıttık. Petrol piyasasında serbest piyasa şartları işliyor. Bu yüzden promosyon yasaklanmamalı, uygulaması geri getirilmeli."

KATKILI ALIRKEN DİKKAT!

Ahmet Erdem, son dönemde petrol fiyatlarında düşüş yaşandığını ancak artık ucuz enerji döneminin geride kaldığını söyledi. Erdem şöyle devam etti: "Türkiye'de akaryakıt fiyatları diğer ülkelere göre pahalı değil. Türkiye cari açık sorunu ile mücadele etmek istiyorsa tasarrufuna önem vermeli. Bu sadece Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın sorumluluğunda değil. Tüm birey ve kuruluşlar bu konuda çalışma yapmalı".

Tüketicilerin akaryakıt alırken önceliğinin fiyat değil kaliteli ürün olduğunu ifade eden Erdem, katkılı akaryakıt konusunda tüketicilere de önemli bir hatırlatma yaptı Erdem, "Katkılı akaryakıt alırken, tüketiciler ürünün tasarruflu mu yoksa performans artırıcı özelliğine baksın." dedi.

KAÇAKÇI DAMGASI YEMEYELİM

Halen üzerinde çalışmaların devam ettiği Petrol Piyasası Kanunu'nu da değerlendiren Erdem, kaçakçılığı önleyecek tüm düzenlemeleri desteklerini aktardı. Ancak akaryakıt kaçakçılığı yapanlarla büyük firmaların ayrılması gerektiğinin de altını çizen Erdem şunları söyledi:
"Yakıtın içinde hiç ulusal marker bulunmayan firmalar cezalandırılsın. Ancak yakıtta bir miktar marker eksiği olanlar, akaryakıt kaçakçıları aynı kefeye konulmasın. Buna kaçakçı damgasını yapıştırmak çok yanlış olur."

GELECEĞE YATIRIM YAPIYORUZ!

Geleneksel hale gelen Shell Eco-marathon, bu yıl Rotterdam’da gerçekleştirildi. 23 ülkeden 217 ekibin yarıştığı 28’inci Shell Eco-marathon’a Türkiye’den de 11 okul katıldı. Öğrenciler tarafından yapılan otomobillerin yarıştığı yarışmada, 1 litre yakıt veya 1 kW/saat elektrikle mümkün olan en uzak noktaya gidenlere ödüller verildi. Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, organizasyonun, akıllı mobilite için çok önemli bir model oluşturduğunu söyledi. Erdem “Gençlerin yaratıcılığını teşvik ederek, otomotiv endüstrisini ileriye taşıyacak genç mühendisleri destekliyoruz. Geleceğe bugünden yatırım yapıyoruz” diye konuştu.