AYDINPOST HABER SERVİSİ/Filiz ÖZDEMİR-Kapalı Pazar yerinde çamaşır tezgahı bulunan esnaflardan Metin Altınöz gazetemize ulaşarak mağduriyetini dile getirdi. Durumu yerinde görmek için kapalı pazar alanına gittiğimizde ise bazı tahliye borularından sızan suların çamaşır tezgalarının etrafında birikintiler oluşturduğunu ve çatının da bazı yerlerinden su damladığını gördük.

Her yağmur yağdığında tezgahının hemen yanındaki su tahliye borusundan sızan suyun çamaşırlarını ıslatmasından yakınan Metin Altınöz yıllardır süre gelen sorunun çözümü için belediye nezdindeki girişimlerinden sonuç alamadığını ifade etti. Altınöz şunları söyledi: “Bu çamaşırlar benim sermayem. Üç yıldır bu noktada çamaşır satıyorum. Ama her yağmur yağdığında eskimiş tahliye borusundan akan sular çamaşırları ıslatıyor ve çamaşırlar satılamayacak hale geliyor. Bu durum üç yılda bana yüzlerce liralık zarara mal oldu. Pazar alanına gelen zabıtalara durumu defalarca izah ettim. Fen İşleri Müdürlüğüne iki kez dilekçe verdim ama hala sonuç yok.”

Çatının birçok yerinden su damlıyor

Kapalı pazar yerinde her yağmur yağdığında çatıdan ve eskimiş tahliye borularından sızan suların ıslattığı başka çamaşır tezgahları da var. Pazarcı esnafının yoğun şikayetleri sonucu belediye görevlileri tarafından çatının bazı noktalarında aliminyum kaplama yapılmış. Fakat birçok noktada işlem yapılmadığı gibi kaplamanın olduğu bazı noktalarda akıntı halen devam ediyor. Tezgahlarına su damlayan bazı pazarcılar ise akıntının olduğu noktalara kap koyarak çamaşırlarını korumaya çalışıyorlar.

Konuyla ilgili bilgi ve görüş almak için telefonla ulaştığımız Fen İşleri Müdürlüğü’nden iki gün geçmesine karşın halen geri dönüş yapılmadı.
 

sali-pazari.jpg

cati1.jpg

cati3.jpg