Bakanların yanı sıra partinin önde gelen isimlerinden Ömer Çelik ve Eski Bakanlardan Korkut Özal da ders verecek isimler arasında bulunuyor.

CEM YILMAZ'DAN SEZEN AKSU'YA

Siyaset Akademisinde ders vermesi için 140 kişilik bir taslak liste oluşturuldu. Listede Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan ve Sezen Aksu da yer alıyor.

AK Parti'nin oluşturduğu taslak listedeki isimlerin bazıları şöyle: Sezai Karakoç, Çetin Altan, Cengiz Çandar, Taha Akyol, Fehmi Koru, Nazlı Ilıcak, Mehmet Altan, Mümtaz'er Türköne, Aydın Menderes, Murat Yetkin, Etyen Mahçupyan, İhsan Arslan, Hasan Cemal, Ekrem Dumanlı, Ruşen Çakır, Sevan Nişanyan, Gülay Göktürk ve Ferhat Kentel.

Listede ayrıca DEHAP Eski Genel Başkanı Murat Bozlak, Ümit Fırat, Altan Tan, Nabi Yağcı, Tanıl Bora, Zülfü Livaneli, Ahmet İnsel, Hadi Uluengin, Murat Belge gibi isimlerin yer alıyor.

Türkiye'nin entelektüel birikiminin toplamı konumunda olan listede milliyetçi camianın sembol isimlerinden Sadi Somuncuoğlu ve Nevzat Kösoğlu da var.

HOCALARIN HOCALARI DA LİSTEDE

MHP'ye danışmanlık yapan Vedat Bilgin'in yanı sıra Joost Lagendijk gibi bir isim de listede bulunuyor.

Yapılan teklifi kabul etmeleri durumunda katılımcılar hocaların hocası olarak bilinen Şerif Mardin, Kemal Karpat, İlber Ortaylı, Ergun Özbudun gibi isimlerden ders almış olacak. Listedeki tüm isimlerle irtibata geçileceği ve davetin AK Parti adına yapılacağı belirtiliyor. Yeni Şafak