MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Sakarya il kongresine katılmak üzere geldiği Adapazarı'nda AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenirken, askerlerin sivil mahkemede yargılanmalarıyla ilgili olarak Anayasa değisikliğine değindi. Bahçeli, "Dolmabahçe Sarayı'nda ne konuştun onu açıkla. Dolmabahçe Sarayı'ndaki görüşmeleri açıklamadan, darbecilerle mücadele edeceğine kimseyi inandıramazsın sayın Erdoğan" dedi.

MHP lideri Bahçeli, Adapazarı Atatürk Spor Salonu'ndaki il kongresinde partililere seslendi. 29 Mart ve 7 Haziran'da yapılan erteleme seçimlerinde MHP'nin başarılı olduğunu, AKP'nin oy kaybettiğini söyleyen Bahçeli, AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sonucu `başarı' gibi göstermeye çalıştığını öne sürdü. Devlet Bahçeli, AKP'nin yerel seçimlerde yüzde 38 oy aldığı halde bunu başarı olarak takdim ederek büyük yanılgıya düştüğünü, bunu gelecekteki milletvekili seçimlerinde anlayarak iktidardan tıpış tıpış gideceğini anlattı. Bahçeli, "2011 veya 2012'deki erken veya normal secimlerde ikinci ders milletvekili seçimlerinde AKP'ye verilecektir" dedi. Bahçeli, şöyle devam etti:

"Sayın Basbakan mahalli idareler seçimlerinde olduğu gibi hırçınlığını sürdürürken uslubunu çirkinleştirmekte, yanlış bilgilerle rakiplerini sindirmeye çalışmaktadır. AKP bugün ruhen çöküntü içerisindedir. AKP gelecekte parçalanmanın işaretlerini sürdürmektedir. 7 yıllık süre içerisinde Cumhuriyetin temellerinin tartışıldığı, milli devletin tartışılmaya, kanlı terörün tehlikeli boyutlara ulaştığı, terörün siyaset sahnesine taşınması AKP iktidarında olmuştur. Kamplaşma gerilim statejisiyle yürütülmektedir. Türkiye'ye hangi konu gelirse gelsin bunlar cephelere ayırıyor. Bu cepheleşme toplumsal kamplaşmaya doğru gidiyor, Bunu da medya desteğiyle gerçekleştirerek kendilerine göre ak bir perde örtmeye çalışıyorlar."

"AK PARTİ'YİM DİYEREK KENDİNİ AKLAYAMAZSIN"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a dokunulmazlığının kaldırılması çağrısında da bulunarak şunları söyledi:

"Sayın Recep Tayyip Erdoğan sen aklanmadan bu AKP'ye `Ak Parti' diyemezsin. `Ak partiliyim' diyerek kendini aklayamasın. Dokunulmazlığın kaldırılması gerek. Kaldır dokunulmazlığını. İki tane mecliste var. Arkasından gelecek de var. Bugünkü yapıyla olsa da yüce adaletin önüne çık. Orada aklandıktan sonra R. Tayyip Erdoğan'a `Ak Recep', partiye de `Ak Parti' demeye biz de baslayacağız."

Başbakan Erdoğan, daha sonra darbe iddiaları ve yasa değişikliği ile de şunları söyledi:

"Senin 330 milletvekin var. Meclis'i çalıştır. Darbecileri yakala. Bunu yapamıyorsun. Kapalı kapılar ardında neler konusuyorsun? Dolmabahçe Sarayı'ndaki görüşmeleri açıklamadan milleti inandıramazın. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karsı onur kırıcı söylemlere zemin hazırlıyorsun. Bu gibi uygulamalardan vazgeçmelisin. MGK toplanıyor. Sonra kalkıyorsunuz sonra bir daha toplantı yapıyorsunuz. 1 saat 20 dakika konuşuyor. Ne konuşuyor sivil ve askeri yargıyı konuşuyor."

CUMHURBAŞKANI GÜL'E ELEŞTİRİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yasayı onaylamasına tepki gösterdi. Bahçeli, Gül'ü kast ederek, şunları söyledi:

"Tereddütleri gidermek kaydıyla onaylıyorsunuz. Tereddütleri milletin vekilleri gerekirse sabahlara kadar çalışıp ortadan kaldırdırsın. Tereddütler varsa Cumhurbaşkanı olarak nasıl düşüyorsunuz? Varsa bir tereddüt gönder Meclis'e. Bir yandan onaylıyorsunuz, iktidarı hoş ediyorsunuz. Diğer yandan tereddütleri gidermek için deyip TSK'yı yatıştırmaya çalışıyorsunuz. Önümüzdeki günlerde tereddütlerin giderilmesi konusu ülke gündeminde devam edecektir. Bu tereddütler yüzünden yandaş medya Türk Silahlı Kuvvetleri'ne saldırılara devam ediyor. Sayın Cumhurbaskanı bu tereddütlerin neyi çözdüğünü sanıyorsunuz. Tereddüt ile kaosu ötelemekten baksa işe yaramamıştır. Tereddütleri öteleyerek kurumlar arası çatışmayı körükleyen bu hataya nasıl düsüyorsun."

"ÖNCE TÜRK MİLLETİNE SAHİP ÇIK"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ülke gündeminin 25 gündür meşgul eden askerlere sivil yargı yolunu açan Anayasa değisikliği meşgul edilirken halkın ekonomik krizden kıvrandığını öne sürdü.

Bahçeli, Türk- Çin Konseyi yetkililerinin Çin'e ambargo uygulanmasının ülkeye büyük zarar vereceğine yönelik açıklamalarını eleştirerek, "Türk Çin Konseyi olarak ekonomik menfaati düsüneceğine Türk Milleti'ne sahip çık" diye seslendi.

Bahçeli, Çin'in Uygur Türkleri'ne karşı yaptığı katliamla ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın `One munite' demesini isteyerek, "Sayın Başbakan Uygur Türkleri'nin mutluluğu için söyleyeceği her `one munite' de MHP yanında olacaktır. Özel görüşmeler yapıyorsun. Bunlardan bir tanesini Uygur Türkleri'ne ayır. Ne anlatacaksan anlat. Türkiye Cumhuriyeti'nin gücünü ortaya koy. Olayların üzerine git" diye konuştu.