AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem 2014-2015 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla yaptığı açıklamada, yeni eğitim-öğretim yılının öğrenci, öğretmen ve velilere hayırlı ve başarılı olmasını dileyip “Ak Parti Hükümetleri döneminde bütçeden en büyük pay eğitim ve öğretime ayrılmıştır” dedi. 

Eğitimin hayat boyu devam eden bir süreç olduğunu ve öğrencilerin okullarına ve arkadaşlarına kavuşmanın heyecanını, öğretmenlerin de geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı yetiştirmenin haklı gururunu yaşadığını belirten AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “Gelişen ve değişen dünya şartlarına ayak uydurabilmemiz için kendimizi geliştirmeli, büyük düşünmeli ve yaşamak istediğimiz ortamın şartlarının oluşmasında etkin olmalı, bunun için de gerekli bilgi ve donanıma sahip duruma gelmeliyiz. Çocuklarımız ve yarınlarımız değerlidir. Onları eleştirel ve oluşturmacı düşünen, iletişim becerileri gelişmiş, araştıran, sorgulayan, problem çözebilen, bilgi teknolojilerini kullanabilen, girişimci, Türkçeyi doğru, etkili ve güzel kullanabilen bireyler olarak yetiştirmek hedefimizdir. Çocuklarımızı okullarımızda öğretmenlerimizin emin ellere emanet ediyoruz. Çocuklarımızın yetişmesinde velilerimizin de katkısı çok büyüktür. Onların olumlu ve yönlendirici destekleriyle ve çocuklarımıza yapacakları rehberlikle onların özgüvenlerinin artmasına önemli katkı sağlamaktadırlar” dedi.

“EN BÜYÜK PAY EĞİTİME”
Ak Parti Hükümetleri döneminde bütçeden ayrılan en büyük payın eğitim ve öğretime ayrıldığını belirten Erdem, “Ücretsiz ders kitapları uygulaması, tablet bilgisayarlar, akıllı tahtalar, teknoloji sınıfları, her ile açılan üniversiteler hep bu dönemin en önemli hizmetleridir. 4+4+4 uygulaması da eğitimdeki en önemli değişimdir. Bu uygulama ile mecburi eğitim 12 yıla çıkarılmıştır. Çocuklarımızın milli ve manevi değerlerle mücehhez yetişmesinde çok önemli adımlar atılmıştır. Tüm öğretmen ve öğrencilerimiz ile ailelerine sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyor, sevgi ve saygılar sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

facebook.png twitter.png

habericiuygulamalar.jpg