MHP Genel Başkan Yardımcı Faruk Bal, AK Parti"nin iktidarından ülkede her şeyi kırıp döktüğünü savunarak "fil" benzetmesi yaptı.

Bal, Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın ve bazı milletvekilleri ile iki günlük seçim çalışmaları için geldiği Trabzon"da, bir restoranda basına açıklamalarda bulundu. Konuşmasında iktidara ağır eleştiriler yönelten Bal, “Türkiye"yi 8.5 yıldır tek başına yöneten ve şimdiye kadar da aynen bir zücaciye dükkanına girmiş fil gibi her şeyi kırıp döken AKP iktidarından hesap sorma zamanı gelmiştir. İşte bu hesabın sorulabilmesi ve kırılıp dökülen züccaciye dükkanındaki kırık döküklerin yerine ülkemizi refaha, huzura ulaştıracak, özürlü bir ülke olmaktan çıkartıp haysiyetli bir dış politika izleyecek olan MHP"nin sesini sizlerle paylaşmaya geldik.” dedi.

“KENDİMİZİ KURTULUŞ SAVAŞI ARİFESİNDE GİBİ HİSSEDİYORUZ”

AK Parti"nin politikaları ile halkı fakirleştirdiğini savunan Bal, "açılım" adı altında yapılanlarla da Türkiye"nin eksenlerinde kayma olduğunu iddia etti.

Kendilerini kurtuluş savaşı arifesinde gibi hissettiklerini anlatan Bal, “Bu ahval şerait altında söz milletin olmalıdır. O derecede milletin iradesine tekabül etmiştir ki, kurtuluş savaşı arefesinde gibi hissediyoruz kendimizi. O zaman milletin iradesi çöken Osmanlı İmparatorluğu toprakları üzerinde genç bir devlet yaratabilmiştir. O zaman düveli muazzamaya karşı devletin iradesi bir kurtuluş mücadelesi verdi. Bugün şartlar benzemektedir. O kurtuluş mücadelesinde "hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır" diyen millet iradesine bugün Trabzon"da da bir ses vermek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

bugün