AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem Zonguldak'a ziyarette bulundu. İlk olarak Zonguldak Valisi Ali Kaban'ı ziyaret eden Erdem İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını değerlendirerek,"Gazze'ye yapılan saldırılar, Suriye, Mısır ve Irak gibi Müslüman ülkelerdeki olaylar üzüntü kaynağımız. Hükümet ve millet olarak dileğimiz ve gayretimiz buraların da huzura kavuşmasıdır" dedi. 

Daha sonra Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) Başkan Vekili Necmi Abay'ı ziyaret eden Erdem, cumhurbaşkanlığı seçimlerine değindi. İlk defa halkın cumhurbaşkanını aracısız seçtiğini belirten Erdem, "Bu çok önemli bir şey. Geniş bir halk desteğini alan cumhurbaşkanının, cumhurbaşkanlığı farklı olacak. 12. Cumhurbaşkanını seçeceğiz. Bir çok cumhurbaşkanları gördük. Halkın içerisine çıkmayan, halktan uzak, halkın dertleriyle muhatap olmayan insanları gördük. Yeni dönemde halktan destek alan bir cumhurbaşkanı daha farklı bir cumhurbaşkanlığını ortaya koyacaktır." dedi.

"AK PARTİ'NİN GÜNDEMİNDE KİMİN BAŞBAKAN OLACAĞI YOK"

Karalemas Gazeteciler Derneği'ni de (KGD) ziyaret eden Erdem, "AK Parti'nin gündeminde başbakanımızın, cumhurbaşkanı olmasından sonra kimin başbakan olacağıyla ilgili şu an gündemi yok" diyen Ekrem Erdem, "Bunlar gazetecilerin ve basının biraz zorlaması. Şu anda bizim gündemimizde bir tek maddemiz var. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk turda başbakanımızı inşallah cumhurbaşkanı olarak seçilmesini sağlamak" yorumunda bulundu.

"ÖZAL FARKLI, ERDOĞAN FARKLI"

Cumhurbaşkanlığı seçiminin netleştikten sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın istifa ettiği gün gündemin yeni maddesinin kimin başbakan olacağı olduğunu hatırlatan Erdem, "Bugün konuşmayız. Bunu da doğru bulmayız. AK Parti'de görüş ayrılığı olmaz. Partimizde geçmişte buna benzer birçok senaryolar yazılmıştır. AK Parti gerçekten uyum ve birlik içerisinde herkese parmak ısırtacak şekilde götürüyor. Gerek milletvekili aday belirleme sürecinde gerek belediye başkan adayları belirleme sürecinde gerek cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecinde stratejimiz belli. Biz istişareyi öne çıkartan bir partiyiz. Bunu slogan olarak söylemiyoruz. Başbakanımızın bugüne kadar yaptıkları ortadadır" dedi. 

Ekrem Erdem, Recep Tayyip Erdoğan'sız bir AK Parti'nin oy oranı düşer mi? Öyle bir kaygınız varmı' sorusuna ise, "AK Parti'nin böyle bir kaygısı yok. Yanlış nerede biliyor musun? Yanlış örnekten yola çıkarak. Anavatan Partisi, Özal'dan sonra bitti. Özal daha Anavatan Partisi'nin genel başkanı iken oyu yüzde 22,75'di. Yani bitişe gelmişti zaten. Ama AK Parti öyle değil. Yükselişi devam eden. Özal farklı, Erdoğan farklı. Erdoğan'ın farkı, çok erken yaşta, genç yaşta, çocuk denilen yaşta siyasette ve teşkilatta aktif oluşu" cevabını verdi. 

Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, daha sonra AK Parti İl Başkanlığı, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS), MEMUR-SEN Zonguldak Şubesi, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti ve MÜSİAD'ı ziyaret etti.