AK Parti Yönetim Kurulu Toplantısı'na katılan Ahmet Yıldız (62), toplantı sonuna doğru birden bire fenalaştı. Yıldız’ın fenalaştığını gören Yönetim Kurulu üyeleri hemen müdahale ettiler. Yıldız’ın yüzüne su döken partililer, hemen 112 acil servisi aradılar. Olay yerine gelen 112 ekipleri yaptıkları bütün müdahalelere rağmen Yıldız’ı kurtaramadı. Sağlık ekipleri Yıldız’ın kalp krizi sonucu öldüğünü belirtti. Yıldız'ın cenazesi, 112 ekiplerince Mersin Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Ahmet Yıldız’ın evli ve 3 kız babası olduğu öğrenildi.

AK PARTİ MERSİN İL YÖNETİMİ HASTANEYE AKIN ETTİ

Olayın ardından AK Parti Mersin İl Yönetimi ve çok sayıda partili hastaneye akın etti. Burada İHA muhabirine olay hakkında kısa bir bilgi veren AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt, şunları anlattı:

“Olaydan bir saat önce Yürütme Kurulu toplantımız vardı. Orada Ahmet ağabeyin herhangi bir sorunu yoktu. Bir rahatsızlığı olduğunda zaten Ahmet ağabey benden izin ister ve toplantıya katılmazdı. Yürütme Kurulu'nun ardından Yönetim Kurulu toplantımıza geçtik. Ahmet ağabey orada hiçbir şekilde konuşmadı ve çok sakin bir şekilde toplantıyı takip etti. Biz toplantının sonuna doğru Ahmet ağabeyin bir yere sabit baktığını ve kıpırdamadığını farkettik ve hemen müdahale ettik. Olay yerine 112 ekipleri çağırdık ancak, ekipler geldiğinde Ahmet ağabey hayatını kaybetmişti.”

Salt, Yıldız’ın çok iyi bir insan olduğunu belirterek, “Dünyalar iyisi bir adamdı. Allah rahmet eylesin ve mekanını cennet etsin. Kederli ailesine sabırlar versin” diye konuştu.

AK Partililerin yanı sıra hastane acil servis önüne gelen Ahmet Yıldız’ın eşi Nevin Yıldız ile kızı Şüheda Yıldız da sinir krizleri geçirerek, uzun süre gözyaşı döktüler.
Kaynak: İHA