Didimliler Kılınç'tan doktor sıkıntısı, Sanayi Sitesi ve tarım reformu arazilerinin sulama sorunlarının çözülmesi konusunda destek istedi.
AK Parti Aydın Milletvekili Kılınç'a ziyaretleri sırasında AK Parti Didim İlçe Teşkilat Başkanı Hilmi Yıldırım, Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Bayar, Gençlik Kolları Başkanı Vedat Yamaç, AK Parti Belediye Meclis üyesi Fien Cevrem Gürsoy ve ilçe yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.
Ziraat Odasına gerçekleştirilen ziyaretin ardından Didim Devlet hastanesini ziyaret eden Kılınç'ı Hastane Başhekimi Levent Kaplan, Hastane Müdürü Cengiz Bayar, Başhekim Yardımcısı Gülay Yıldırım karşıladı. Ziyarette Devlet hastanesinin 2008 yılından itibaren personel, yatak ve mali durumunu gösteren sunum yapılırken Başhekim Kaplan Didim Devlet Hastanesinin Aydın'da mali açıdan artı değerde olan tek hastane olduğunu belirtti. Kaplan ayrıca geçici doktorlarla hizmet vermek durumunda kaldıklarını bunun da sıkıntıyı neden olduğunu da belirtti.
“KAYMAKAM’A ZİYARET”
Kılınç ardından Kaymakam Ersin Emiroğlu'nu makamında ziyaret etti. Kaymakam Emiroğlu'na incir hediye eden Kılınç Aydın'ın uzun ve sağlıklı yaşam merkezi olduğunu yineledi.
Kaymakam Ersin Emiroğlu okuryazarlık üzerine yapılan kısa sohbetin ardından “Didim'de Sanayi sitesinin üzerinde bulunduğu 1108 parsel sorunu var. Konuyu ayrıntılı olarak inceledim. Gelinen süreçte esnaf ve belediyenin üzerine düşen görevler var. Yakın zamanda bir toplantı düzenleyerek yapılması gerekenleri aktaracağız. Köylere yaptığım ziyaretler sırasında Aköy'ün sulama ve yol sorunu olduğunu gördüm” diyerek Didim'de arazilerin %46’sının koruma altında olduğunu söyledi.
Milletvekili Kılınç'ta turizm tahsislerinin yatak sayısını artırmaya yönelik olduğunu belirtti.
“ESNAF ODASINDAN SGK HİZMET BİNASI TALEBİ”
Didim'in turizmde geleceği üzerine yapılan sohbetin ardından Esnaf Sanatkarlar Odasını ziyaret eden Kılınç'ı Oda Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, Başkan Yardımcısı Aydın Bener ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Oda Başkanı Yaşar Pektaşoğlu Sosyal Güvenlik Kurumu binasının yer tahsisinin yapılmadığını ancak binanın inşa edilmediğini belirterek “Bu konuda çok mağduruz. Vatandaşımız SGK’da ki işleri için Söke'ye gidiyor. Bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz.” dedi.
Pektaşoğlu, Ticaret Odası kökenli Vekil Kılınç'a Ustalık Belgesi konusunda duydukları sıkıntıyı ise “Ben Ustalık belgesi istiyorum. Ticaret Odası istemiyor. Bu durumda ben kayıt yapamıyorum, kayıtlı esnafımı koruyamıyorum. Bu konuda belediye ve Ticaret Odasına kızıyorum ama ortada bir kanunsuzluk var bu sorun çözülsün. Ustalık belgesi olmayan işletme açamasın.”dedi.
“AKP DÖNEMİNDE PARAYA DOYDUK”
Ardından Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifini ziyaret eden Kılınç'ı Oda Başkanı Ali İhsan Kubaliç ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.
Kubaliç, AK Parti hükümeti döneminde paraya doyduklarını belirterek yapılan çalışmalardan dolayı tebrik edere “AKP hükümeti döneminde küçük esnafa yapılan toleransı gelmiş geçmiş hiç bir hükümet yapmadı.” dedi. Kubaliç konuşmalar sırasında devlet hastanesinde ki doktor sıkıntısını dile getirirken İlçe Emniyet Müdürlüğünün personelinin yetersiz, araçların da eski ve yetersiz olduğunu dile getirdi.
“ÜNİVERSİTE YER TAHSİSİ VE GÜNEY MENDERES TURİZM YOLU”
Kılıç ve beraberindeki heyetin son durağı ise Didim Ticaret Odası oldu. Kılınç’ı Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver ile Oda Meclis Üyeleri karşıladı. Ziyarette Kılınç Oda Başkanı Döver’e incir ikramında bulundu. Döver yapılan bu ziyaretin kendileri memnun ettiğini belirterek, Vekil Kılınç ile Oda Başkanlığında döneminden bu yana ilişkilerinin güzel olduğunu belirtti. Döver geçen hafta Ankara’ya ziyaretler yaptıklarını belirterek “Bu ziyaretlerde Sayın vekilimizle görüştük. Burada turizm tahsis alanları ile SGK hizmet binasının yapılması gibi değişik konuları görüştük. Bunun dışında Didim’e Sağlık turizm merkezi haline getirilmesi noktasında fikir alış verişlinde bulunduk.”dedi.
AKP’li Kılınç ise Didim’in kendisi için ayrı bir yeri olduğunu belirterek, Sivil Toplum Kuruluşunun içinde gelen birisi olarak STK’ların yerini önemini bildiğini söyledi. Kılınç geçen hafta yapılan ziyarette Didim’de Üniversite kurulması konusunda Oda Başkanı ve AKP’li yöneticilerle bir araya geldiklerini belirten Kılınç “Başkanımız ger geldiğinde çantası dolu geliyor. Üniversite konusunda Turizm Bakanlığı yetkilileri ile görüştük ve yer tahsisi konusunda olumlu görüşmeler yaptık. Bunun dışından Didim’de başlayıp Pamukkale’ye kadar uzanana Güney Menderes Turizm yolu da çalışmalarımız arasında; bu yolla ilgili çalışmayı 2015 yılına kadar tamamlanması gündemde; Yine ayrıca yaptığımız ziyaretlerde Didim’de yaşanan uzman doktor sıkıntısı da aktarıldı. Bu konuda Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile konuştuk ve Nisan ayında yapılacak atamalarda Didim’e doktor atanması ve göreve başlaması noktasında girişimlerimiz olacak.”dedi.
Kılınç, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın tanıtımlarında Didim’e ayrı bir ilgi gösterdiğini de sözlerine eklerken markalaşmanın da altını çizdi.