Kılınç, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, basının, olayları doğru, yansız ve hızlı bir biçimde yansıtmak, toplumu aydınlatmak, eksiklik ve aksaklıkları sorgulamak, yönetilenle yöneten arasında köprü vazifesi üstlenmek gibi önemli işlevleri yerine getirdiğini belirtti.

Kılınç, şunları kaydetti:

"Büyük kitle iletişim aracı olan basınımız, 104 yıldan beri özgürce çalışmakta, insanlarımızı meydana gelen olaylardan haberdar etmektedir. Basın, olayları doğru, yansız ve hızlı bir biçimde yansıtmak, toplumu aydınlatmak, eksiklik ve aksaklıkları sorgulamak, yönetilenle yöneten arasında köprü vazifesi üstlenmek gibi önemli işlevleri yerine getirmektedir.

İşte bunun içindir ki basında sansürün kaldırılışı son derece önemlidir. Basın özgürlüğü Anayasamızın 28. maddesinde, 'Basın hürdür, sansür edilemez' hükmü ile anayasal bir güvence altına alınmıştır. Kamuoyunu aydınlatmak için her ortamda, her koşulda, sorumluluk duygusu içinde toplumun haber alma özgürlüğü adına görevlerini yerine getiren basın çalışanlarını yürekten kutluyorum."

 

 aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png