AK Parti’den Yozgat milletvekili seçilen Bozdağ, Ertuğrul Soysal ve Yusuf Başer, Boğazlıyan ilçe teşkilatını ziyaret etti.
 
Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, seçim sonuçlarının Türkiye açısından tarihi bir rekorla sonuçlandığını belirterek, çok partili siyasi hayata geçildiği tarihten bugüne kadar ilk defa bir partinin üçüncü dönem iktidar vizesini aldığını söyledi.
 
AK Parti’nin her dönemde oyunu artırdığını ifade eden Bozdağ, "Bunun dünyada da örneği var mı, bilemiyorum. Türkiye’de oy kullanan iki kişiden biri AK Parti’ye oy verdi. Bu da büyük bir başarıdır. Sorumluluğumuz daha da arttı.
 
 
 
 
Yozgat’a baktığımızda ise her dört kişiden üçü AK Parti’ye destek verdi, oy verdi. Yozgat’ta AK Parti yüzde 62’lerde olan oyunu yüzde 67 civarına yükseltti’ diye konuştu.
 
Bozdağ, Yozgat’tan 4 milletvekili çıkarmayı hedeflediklerini ancak dördüncü milletvekilliğini kılpayı MHP’ye kaptırdıklarını dile getirerek, 2 bin civarında oyla milletvekili Abdülkadir Akgül’ün seçilemediğini söyledi. Bozdağ, şöyle devam etti: "Burada bir hususun altını da Boğazlıyan’da çizmek istiyorum; CHP Boğazlıyan’da da oyunu fazla artıramamış, ayrıca Yozgat’ın diğer ilçelerinin tamamında da oy oranı aşağıya düşmüş. Yani bir oy kayması var. Oylara baktığımızda yaklaşık 5 bin kadar oyun MHP’ye gittiği gibi bir sonuç ortada.
 
Yozgat’ta CHP 30 bin olan oyunu 30 binin altını düşürdü. 5 bin civarında bir oy kaybı olmamış olsaydı, bugün AK Parti Yozgat’ta 4-0 olurdu. Ayrıca bu değerlendirmeler bir yana, bu milletimizin takdiridir, saygı duyuyoruz.
 
Boğazlıyan için çalışmaya, Boğazlıyan için üretmeye kaldığımız yerden devam edeceğiz." Başer de geçmişte olduğu gibi bugün de Boğazlıyan’ın değişimden ve gelişimden yana, demokrasiden, özgürlükten yana olduğunu belirterek, "O yüzden bizler Boğazlıyan halkına şükran borçluyuz. Biz sorumluluğumuzun bilinci içerisindeyiz. Ben içinizden çıkan bir kardeşinizim. Teşkilatları biliyorum.
 
Yozgat’ı tanıyorum. Yozgat’ın ekmeğini yedik, suyunu içtik. Yozgat’a vefa borcunu, Yozgatlımıza hizmet borcunu yerine getirerek, birlik ve beraberlik içerisinde Yozgat’ın Ankara’da sizler adına temsilcisi olacağız" dedi.
 
Ertuğrul Soysal da Boğazlıyanlıları ve Boğazlıyan AK Parti teşkilatını tebrik etti. Boğazlıyan tarihinde bir ilkin yaşandığını ifade eden Soysal, "Bu başarı ben inanıyorum ki, belediye seçiminde de inşallah devam eder. Bize oy vermeyen kardeşlerimizin kalbine nasıl ineriz, inşallah onun projelerini hep birlikte yaparız. Yolumuza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Dualarınızı bekliyoruz" diye konuştu.