Olay benzin istasyonunun güvenlik kamerası görüntülerine yansırken, Başkan Alim, "Bize, çoluk çocuğumuza, eşimize küfür edildi. Biz de kendimizi savunmak istedik. Siyasi olduğu için böyle şeyler olabiliyor" dedi. Belediye başkanı ve 3 kişiden şikayetçi olan Hasan Cinoğlu ise olayın yargıya intikal ettiğini söyledi.

Habertürk'ten Mustafa Özdemir'in haberine göre Zonguldak'ın Çatalağzı Belediye Başkanı Mehmet Alim, iddiaya göre telefonda tartıştığı Genel İş Sendikası'nın işyeri temsilcisi olan işçisi Hasan Cinoğlu'nu (34) makam aracıyla adam toplayıp dövdürdü. İddiaya göre mayıs ayında meydana gelen olayda, toplu sözleşme nedeniyle aralarında anlaşmazlık olan Başkan Mehmet Alim ile Çatalağzı Belediyesi'nde çalışan Hasan Cinoğlu, görev yerinin değiştirilmesiyle ilgili olarak telefonda tartıştı. Bunun üzerine Alim, Çatalağzı Belediyesi'ne ait makam aracıyla yanına aldığı koruması, itfaiye personeli ve dolmuş kahyasıyla Cinoğlu'nun bulunduğu aracın önünü kesti. Kaçarak bir benzin istasyonuna sığınan Cinoğlu'nu, Başkan Mehmet Alim, yanındaki 3 kişiyle birlikte darp etti. Olay benzin istasyonunun güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı.

Görüntülerde bir otomobilin yanında bir kişi tekme tokat yerde dövülürken görülüyor.

DAYAK YİYEN İŞÇİYE 20 GÜN İŞ GÖRMEMEZ RAPORU

Aldığı darbelerle yere yıkılan Hasan Cinoğlu, kaldırıldığı hastanede tedavi altına alınırken, doktorlar başına ve vücudunun farklı bölgelerine aldığı tekme ve yumruk darbeleri nedeniyle 20 gün iş göremez raporu aldı. Cinoğlu, olaydan sonra Belediye Başkanı Mehmet Alim ile saldırganlar koruması Mehmet Tekin, Çatalağzı Belediyesi itfaiye personeli Süleyman Küçüker ile Çatalağzı dolmuşu kahyası İbrahim Özsoy hakkında şikayetçi oldu. Kendisine telefonla ulaştığımız Cinoğlu, olayın yargı aşamasında olduğunu ve bu nedenle görüşmek istemediğini söyledi.

"ÖLDÜRENE KADAR DÖVÜN ŞEREFSİZİ"

Öte yandan görgü tanığı benzin istasyonu sahibi Yunus Lütfi Çoban, polise verdiği ifadede, "Başkan ilk önce araçla yolumuzu kesti. Hasan Cinoğlu'nun bulunduğu yerin kapısını açamayınca arabayı tekmeledi. Benzin istasyonuna geldiğimizde ise yanındakilerle birlikte Hasan Cinoğlu'na vurmaya başladı. Cinoğlu yere düştüğünde vurmayı bırakıp, yanındakilere, 'Geberene kadar, öldürene kadar dövün bu şerefsizi' şeklinde talimat verdi. Olayla ilgili benzin istasyonumun kamera kayıtları mevcut" dedi.

ALİM: "BANA KÜFÜR ETTİ"

Çatalağzı Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmet Alim ise karakolda verdiği ilk ifadesinde, "Kozlu'dan düğünden geliyordum. Hasan Cinoğlu beni telefonla arayıp ağır küfür etti. Ben de Kilimli Karakolu'na gidip şikayetçi oldum. Dönüşte Cinoğlu'nun benzin istasyonunda olduğunu öğrendim. Kendisi bana yine küfür ederek yumruk salladı. Ben de kendisine küfür etmemesini söyleyerek kendimi korudum. Elinde bıçak vardı. Yanımda bulunan kişileri evlerine bırakmak üzere yolda arabaya aldım. Kesinlikle darp etmedim" dediği öğrenildi.

Habertürk'e konuşan Mehmet Alim, "Öyle bir şey yok. Bizim öyle bir şeyimiz yok. Yarın bir açıklama yapacağız bununla ilgili. Bize çoluk çocuğumuza eşimize küfür edildi. Biz de kendimizi savunmak istedrik. Siyasi olduğu için böyle şeyler oluyor" dedi.