Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Şanlıurfa'da düzenlediği mitinge katılan Belediye Başkanı Atilla, Ceylanpınar'a dönerken, ilçeye girişinde patlama meydana geldi. Daha önceden yol kenarına yerleştirilen bomba yüklü aracın saat 23.50 sıralarında patlatılmasıyla düzenlenen saldırıda, koruma ekibindeki 3 polis hafif yaralandı. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük de olay yerine giderek bilgi aldı. Başkan Atilla'yı konutunda da ziyaret eden Vali Küçük, "Şehir içinde ve dışında gerekli operasyonları şu anda yapıyoruz. Kimsenin yanına kar kalmayacaktır. Bu ilçenin huzur ve güvenliğinden kimse endişe etmesin. Aracı ve bomba düzeneğini, sahibini değerlendiriyoruz. Polisimiz ve uzman ekiplerimiz bütün detayları inceliyor. Öyle ciddi bir yaralı yok. 3 polisimizin hafif yaralı olması bizim için teselli. Başkanımıza, ilçemize ve polislerimize geçmiş olsun diliyorum" dedi. Saldırıdan yara almadan kurtulan Menderes Atilla da "Patlamanın ardından korumalarım hemen beni araçtan indirdi. Ben araçtayken de bize karşı taraftan karanlık bir bölgeden ateş açtılar. Biz ters istikamete girdik, polis arkadaşlar beni petrolün içine aldı. Kimseden korkmuyorum. Canı veren Allah, alan Allah'tır. Onları önce Allah'a daha sonra da halkımızın vicdanına havale ediyorum" diye konuştu. 

TEHDİT EDİLİYORDU 
Patlamada zarar gören 4 otomobil, 7 saatlik incelemenin ardından İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Menderes Atilla, yaklaşık 2 hafta önce Şanlıurfa'da yayın yapan bir özel televizyon kanalındaki canlı yayında, tehdit edildiğini açıklamıştı. 

4 KİŞİ GÖZALTINDA 
Saldırının ardından polisin dün sabah düzenlediği operasyonda aralarında O.F. ve H.D.'nın da bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler Şanlıurfa'ya götürüldü.