Geçen Cumartesi Düzce Belediyesi alınan AUDI A8L marka araçla anılmıştı. Aracın 650 bin TL olması muhalefet partileri CHP ve MHP tarafından kınanmış, halk da belediyenin bu kadar borcu varken bu makam aracını almasını eleştirmişti. Konuyla ilgili olarak bugüne kadar suskunluğunu koruyan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş hurriyet.com.tr’ye açıklamalarda bulundu. Dün Çin’den geldiğini söyleyen Keleş, “Belediyenin eski aracı zaten Audi’ydi. Onu da 9 yıl önce ben almıştım. Bu araç eskidi. Ayrıca aracı belediyenin bir şirketi vasıtasıyla aldık. Yani amortisman ve KDV bedeli düşüldüğünde eski aracında geri verildiğini düşündüğümüz zaman araç bize 200 bin TL’ye geldi. Hangi belediye başkanında daha düşük segmentte araba var. Bir tane göstersinler bana.” diye konuştu.

'MERCEDES ALMADIK'

Eski makam otomobilinin 450 bin kilometrede olduğunu anlatan Keleş, “Biz Mercedes S500 almadık Mercedes S350 almadık. Etrafımızda büyük cipler kullananlar var?  Eski aracımız zaten Audi markaydı. Makam otomobilini kiralama yoluyla alsaydık bunun aylık kirası 10 bin TL olurdu” dedi. Hangi başkanda kötü otomobil var diye soran Keleş bazı ilçe belediyelerinin çok lüks makam araçları kullandığını belirtti. 

Düzce Belediyesi’nin çok borcu olduğu yorumlarıyla da ilgili olarak konuşan Keleş, “Türkiye’de borcu olmayan yer yok. Bizim borcumuz kamuyla belediye arasında. Yıllardır gelen borçlar. Düzce Belediyesi kendine makam aracı alamayacak kadar aciz değildir. İlçe belediyelerinde daha lüksleri var. Keşke bu aracı satın almasaydık. Tahmin etmezdim olayın bu kadar büyüyeceğini. Sonuçta Audi BMW değil” dedi.