AK Parti Aydın İl Başkanlığı"nca düzenlenen basın toplantısına, AK Parti Aydın Milletvekilleri Ahmet Ertürk, Mehmet Erdem, Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Semiha Öyüş, İl Başkanı Sadık Atay, Kadın Kolları İl Başkanı Demet Pilevneli, Merkez İlçe Başkanı Hakkı Aslan ve İl Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.
Toplantıda konuşan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, bazı bilim adamlarının çıktıkları radyo programlarında Türkiye'de tarımın bittiğini, öldüğünü iddia ettiklerini belirterek, bu sözlerin Aydın tarımı içinde söylendiğini ifade etti. Tarım'da bazı sıkıntıların olduğunu, kendilerinin de kabul ettiğini dile getiren Erdem, “'Bunları söyleyenlere, "'Türkiye'de hangi tarımsal üretim gerilemiştir?" diye sormak istiyorum. Buğday, Mısır, Zeytinyağı üretimleri AK Parti döneminde artmıştır. Türkiye'de kritik diyebileceğimiz hangi ürünü ele alırsanız alın, üretim arttı. Aydın'da zeytin ağacı sayısı arttı. Zeytinyağı ve mısır üretimi arttı. Pamuk üretimi biraz düşmüştür. Ama tarlalar boş değildir. Üretim, yapılamaz değildir. Üreticimiz pamuk yerine mısır ekmiştir. Tarlalarda çiftçiler üretimlerine devam etmektedir. Aydın'da tarımsal üretim düşmemiş, artmıştır. Süt üretimi artmıştır. Hayvan sayısı artmıştır'' dedi.
Dünya'daki petrol ve mazot fiyatları yükselince, Türkiye'de de yükseldiğini, düşünce Türkiye'de düştüğünü vurgulayan Erdem, bu durum üzerinden klasik siyaset yapanların olduğunu kaydetti. Türkiye'nin, Dünya'daki ekonomik krizden etkilendiğini, ancak en az etkilenen ülkeler arasında olduğunu dile getiren Erdem, ''Büyüme rakamların da önümüzdeki süreçte, müspet gelişmelerin olacağına inanıyoruz. Kimi zaman dalgalanmalar oluyor. Türkiye, tekrar büyüme rakamlarını yakalacaktır. Bu ekonomik kriz 2010 yılından itibaren bir fırsata dönecektir. Irak'ta sular duruluyor. Suriye ve diğer ülkelerle iyi ilişkilerimiz var. Türkiye olarak, çok güzel fırsatların ortasındayız. Bu fırsatları güzel ekonomik başarılarla süsleyeceğiz'' şeklinde konuştu.
AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk de, Türkiye'nin ekonomik bir kriz içerisinde olduğunu belirterek, bu krizden en az zararla çıkma ve krizi fırsatlara dönüştürme çabalarıyla ülkenin yönetilmeye çalışıldığını kaydetti. Tarımda, zor ve sıkıntılı günler yaşandığını, iki sene önce Aydın'ın muazzam bir kuraklık ile karşı karşıya kaldığını hatırlatan Ertürk, bu kuraklıkta üreticilerin hak ettikleri veya bekledikleri ürünlerin yarısını hasat etme imkanı bulduğunu beyan etti. Geçtiğimiz yıl da Dünya'da petrol fiyatlarının 146-148 dolara yükselmesiyle, çiftçilerin ana girdileri olan mazot ve gübrede çok büyük yükselmeler yaşandığını aktaran Ertürk, şöyle konuştu: ''Bunlarla ilgili gerekli tedbirleri aldık. Hemen mazot ve gübre desteğini dekar başına 13 TL ile çiftçilerimize ödedik. Primleri daha erkene aldık. Çiftçilerin mağduriyetini gidermeye çalıştık'' diye konuştu.
Türkiye'nin tarımsal politikalarının Avrupa Birliği (AB) tarafından sıkı bir şekilde takip edildiğini vurgulayan Ertürk, Türkiye'nin iyi tarım uygulamaları ve organik tarımda iddialı olduğunu sözlerine ekledi.
Aydın'ın organik tarımda Türkiye'de dördüncü sırada yer aldığını vurgulayan Ertürk, ''İyi tarım uygulaması yapan çiftçilerimize, karşılıksız hibe desteği veriyoruz. Geçen yıl organik tarım yapanlara yaklaşık 2 milyon TL destek verildi. Bu sene bu çalışmalar daha yüksek nispette sürdürülecek'' ifadelerini kullandı.
Ertürk, geçen yıl Aydın'daki üreticilere, mazot ve gübre desteği olarak 20 milyon TL ve yağlı tohum desteği olarak 55 milyon TL destekleme primi ödendiğini beyan etti.