2009 yılı Mart Ayı'nda yapılacak yerel seçimler için demokrasinin kalesi Aydın'da hareketlilik başladı. Birçok parti belediye başkan adayı arayışlarına başlarken, bazı partiler yeniden yapılanma çalışmalarına devam ediyor. Seçim çalışmalarına en hızlı başlayan parti ise Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) oldu.
AK Parti, Aydın İl ve Merkez İlçe Teşkilatı dün akşam saatlerinde Efeler Mahallesi halkı ile bir araya geldi. Efeler Aile Çay Bahçesi ve Düğün Salonu'nda Efeler Mahallesi Temsilciliği'nce düzenlenen pilavlı toplantı ile AK Parti Aydın'da seçim startını verdi. Toplantıya partililerin ve mahalle halkının yanı sıra İl Başkanı İsmail Hakkı Eser, Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten, Gençlik Kolları Başkanı Can Yılmaz, Kadın Kolları Başkanı Demet Pilevneli, belediye meclisi ve il genel meclisi üyeleri katıldı.
AK Parti İl Başkanı İsmail Hakkı Eser, ülkeye hizmet sevdalılarının AK Parti çatısı altında toplandığını belirterek, yerel seçimlerde özellikle Aydın'da en iyi sonuca ulaşacaklarına inandıklarını söyledi.
Ev sahibi olarak konuşan AK Parti Efeler Mahallesi Temsilcisi Suat Ünal ise, Efeler Diyarı Aydın'da yerel seçim startını Efeler Mahallesi'nden vermenin heyecanını yaşadıklarını söyledi. Bir süre önce partilerine açılan kapatma davasına da değinen Suat Ünal, "Açılan kapatma davasına rağmen partimiz halkıyla birlikte dimdik ayaktadır. Bunu göstermek ve çalışmalara daha büyük heyecanla devam etmek için bu programı düzenledik. Efeler Mahallesi'nde 8 bin 500 seçmenimiz var. Propaganda yoluyla değil mahalle teşkilatı olarak tek tek, kapı kapı bu evlere dolaşıp her seçmenle birebir görüşme yapacağız" dedi.
Etkinlik sonunda, mahalle halkına ve seçmenlere AK Parti'nin icraatlarının anlatıldığı kitapçıklar dağıtıldı.