Yazılı açıklama yapan Canikli, Giresun Üniversitesi'ne ve Giresun Üniversitesi'nin gelişimine çok büyük zararlar verecek şekilde baskıcı bir anlayışın sergilendiğini belirterek şunları ifade etti:

"Baskıcı bir anlayışla Yüksekokul Müdürleri, Rektör Yardımcıları ve Bölüm Başkanları bir gecede görevden alınmıştır. Böyle bir kıyım üniversite camiasında eşine az rastlanan bir olaydır. Bu yıkım Giresun'un akademik ve kültürel geleceğini olumsuz yönde etkileyecek acımasız bir kıyımdır. Böyle bir anlayışın bilim dünyasında yeri yoktur."

Rektör Attar'ın "İdeolojik öncelikler ve intikam" duygusuyla hareket ettiğini düşündüğünü belirten Canikli, "Bu tasfiye operasyonunu kınıyoruz. Haksız yere görevlerinden alınan tüm akademisyenlerin en kısa zamanda görevlerine iade edilerek yapılan yanlıştan geri dönülmesi gerekir" dedi. Yaşanan olayın akademik özgürlüğe ve akademik iklime yakışmadığının da altını çizen Canikli, "Bu siyasi kadrolaşma üniversite özgürlükleri açısından çağdışı" bulduğunu ifade etti.

Canikli son olarak da Giresun Üniversitesi'nin "Bu tür ideolojik atama haberleriyle değil, bilimsel başarılarla gündeme gelmesini temenni ediyoruz" dedi.