AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, dün Youtube'a düşen ses kaydıyla ilgili olarak, "Bu konuşmayı Adıyaman gezimde söylediğim ispatlansın, hemen istifa etmeye hazırım. Ama eğer bu konuşmayı servis edenler, bunu ispatlayamıyorlarsa, müfteri ve alçakça bir komplo yaptıklarını kamuoyuna deklare etsinler." dedi.
 
Dün Youtube'a düşen ses kaydında AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner olduğu iddia edilen kişinin, "Ben Tayyip Erdoğan'la demokratik bir Türkiye inşa edileceği kanaatinde değilim." şeklinde açıklamalarda bulunduğu öne sürülmüştü.
 
Başbakan Erdoğan'ın, Kürt politikaları konusunda eleştirildiği kaydı internete yükleyen kişi, başlangıç yazısında, bu konuşmanın Adıyaman'daki son bayram ziyaretinde çekildiğini iddia ederek, "Mehmet Metiner, bayramda seçmenleri ile dertleşti. Kabine oluşturulurken bakanlık beklentisi yerine getirilmeyen Metiner açtı ağzını yumdu gözünü..." diyor.
 
AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, bu konuşmayı hatırlamadığını, Adıyaman'daki bayramlaşma sohbetleri sırasında böyle bir beyanda bulunmasının mümkün olmadığını söyledi. Ses kaydındaki konuşmanın genel seyrine dikkat edildiğinde, "Erbakan, yenilikçiler, Mehmet Ağar..." gibi ifadelerin kullanıldığını, dolayısıyla bu ses kaydının olsa olsa bundan en az 10 yıl önceye ait olabileceğini söyleyen Metiner, "Ben 2001 yılında HADEP'in Genel Başkan Yardımcısı'ydım. Bu dönemde böyle bir konuşma yapmış olabilirim. Henüz tam olarak anlaşılamamış bir oluşum hakkında, o dönemde böyle düşünmüş olabilirim. Ancak şimdi Başbakan Erdoğan'ın, özellikle Kürt sorunu ve terör sorunu konusundaki cesur adımları, benim o dönemde söylemiş olabileceğim şeylerin ne kadar yanlış olduğunu ortaya çıkarmıştır." diye konuştu.
 
Söz konusu konuşmayı hatırlamadığını söyleyen Metiner, "Eğer bana '10 yıl önce böyle söylemiştin, şimdi başka bir şey diyorsun, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu' deselerdi, bu mertçe bir yaklaşım olurdu. Ama bu kaydı şimdi yayınlayanlar, 10 yıl önceki konuşmayı bugün yapılmış gibi göstererek, üstelik de farklı konuşmalardan bölümler alıp, montajlama yoluyla sanki tek başına yapılmış, sanki bütün konuşma bunun üzerine bina edilmiş gibi yansıtılmış ve böylece asıl amaçlarına ulaşmak için namertçe saldırmışlardır. Sayın Başbakan, benim, kendisi hakkında ne düşündüğümü çok iyi bilmektedir. Dolayısıyla bu kaseti yapanlar, umdukları sonuçlara ulaşamayacaklardır." şeklinde konuştu.
 
"İSTİFA ETMEYE HAZIRIM"
 
Terörle mücadele konseptini bilen, PKK'nın Ergenekon'un Kürt ayağı olduğunu her platformda anlattığını belirten Mehmet Metiner, şunları ifade etti: "Bu ses kaydını şimdi yapılmış gibi yayınlayanlar, Mehmet Metiner'i zayıflatarak mevzi kazanmaya çalışmaktadırlar. Daha düne kadar vücudumu ortadan kaldırmaya niyetlenenler, bugün siyaseten yok etmeyi seçmişlerdir. Bu kasetle şahsımı itibarsızlaştırmayı, siyaseten zayıf duruma düşürmeyi amaçladıkları çok açıktır. Kürt Mahallesi'nde sözü dinlenen Mehmet Metiner'i siyaseten tasfiye etmeyi amaçladıkları açıkça anlaşılmaktadır Ancak ben partimin bana vereceği her türlü göreve hazırım. Şunu açıklıkla söyleyeyim ki bu ses kaydını yayınlayanlar, eğer bu ses kaydının Adıyaman'daki bayramlaşma ziyaretinde çekilmiş bir ses kaydı olduğunu ispatlarlarsa ben hemen partimden ve milletvekilliğinden istifa etmeye hazırım. Eğer bunu yapmazlarsa, o halde alçak müfteriler olduklarını tüm kamuoyu ibretle izleyecektir." 
 
KASETTEKİ ÇELİŞKİLER
 
AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, “Ses kaydının Adıyaman’da Ramazan Bayramı’nda seçmenleriyle görüşürken kayıt altına alındığı belirtiliyor. Oysa aynı kasette Merhum Necmettin Erbakan’dan, siyasetteki Abdullah Gül’den, Mehmet Ağar’dan da bahsediliyor. Konuşmalar tek bir konu üzerine bina edildiği izlenimi verilmeye çalışılmış. Bunun için de farklı konuşmalardan, farklı bölümler alınarak montajlanma yoluna gidilmiştir.
‘Muhafazakar kesimdeki boşluk’ ibaresi de aynı ses kaydında olduğu halde, şu anda böyle bir boşluk bulunmadığı açıktır. Muhtemelen henüz AK Parti kurulmadan çokça önce, Fazilet Partisi içerisindeki görüş ayrılığı konusunda bana sorulan ve farklı sorulara verdiğim cevapların birleştirilmesinden ibarettir.
 
Benim dün Kürt sorunu hakkında ne düşündüğüm de bellidir, bugün ne düşündüğüm de. Hiç kimse Hadep’te siyaset yaptığı kısa dönem boyunca farklı bir söylemimi bulamaz. O dönemde düşündüklerim ve savunduklarımı bugün AK Parti çatısı altında rahatlıkla savunuyor olmam, benim siyaseten AK Parti’yle ve sayın başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’la aynı görüşte olduğumu ispata yeter derecededir. Kaldı ki farklı bile olsa bu o dönemde farklı partide olmamız ve henüz ortaya çıkmamış bir partiyle ilgili değerlendirme şeklinde sunulması gerekebilirdi. Konuşma bütünlüğü olmayınca, farklı sorulara verilen farklı cevapların birbiri ardına eklenmesi bu tezi de çürütmeye yetiyor." dedi.
 
Metiner, “Bu konuşmayı bu Ramazan Bayramı’nda, Adıyaman’da, seçmenlerimle dertleşirken yapıldığı ortaya çıkarsa milletvekilliğinden istifa etmeye hazırım, ancak bunu ispat edemeyenler alçaktır, şerefsizdir.” dedi.
 
bugüm