AYDINPOST HABER SERVİSİ - 15 Temmuz videosuyla başlayan toplantıda partililer zaman zaman gözyaşlarını tutamazken, toplantıda Milletvekili Mehmet Erdem’in CHP’ye yönelik sözleri dikkat çekti.

 Aydın Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen AK Parti Aydın 71. İl Danışma Meclisi Toplantısına AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, AK Partili İlçe Başkanları, İl ve İlçe teşkilat üyeleri katıldı. AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen’in açış konuşmasıyla başlayan meclis toplantısında AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’in konuşması büyük ilgi topladı.

CUMHURİYET BAYRAMI BU YIL ÇOK DAHA ANLAMLI

Çok sayıda partilinin iştirak ettiği toplantıda konuşan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem şunları söyledi, ”İl Danışma Meclis Toplantımız gerçekten anlamlı bir günde yapılıyor. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. Yıl dönümünü hep beraber idrak edeceğiz. 15 Temmuz gecesi sonrası ilk İl Danışma Meclisini gerçekleştiriyoruz. Eğer o gece bu terör örgütünün kalkışması onlar açısından sonuca ulaşmış olsaydı Türkiye’nin bir iç savaşa sürüklenmesi, bölünmesi ve parçalanması sebep olabilirdi. Bugün Cumhuriyet Bayram’ını kutlayamayacaktık. Bu nedenle Cumhuriyet Bayramı çok daha anlamlı kutlanmalıdır. Yeni kapıda bir ruh oluşturduk. Yeni kapıda oluşan ruh aslında 15 Temmuz darbe girişimini püskürten o destansı mücadelenin ruhudur” diye konuştu.

BİZLER MEYDANLARDAYKEN SİZLER HANGİ KUYTUDAYDINIZ?

AK Partili Erdem, AK Parti teşkilatına atılan iftiralara cevaben,”15 Temmuz gecesi ile ilgili herkesin bir hikâyesi vardır. Sizler 15 Temmuz gecesi yaşadıklarınızı ve hikâyelerinizi anlatacaksınız. Çok şükür AK Parti kadrolarının A’dan Z’ye il yönetiminden ilçe başkanları ve ilçe teşkilatlanmasına üyelerine kadar gururla anlatacağımız yaşanmış hikâyelerimiz var. Darbeye milletçe karşı çıktık. Milletimiz bu alçak kalkışmaya en güzel cevabı meydanlarda verdi. AK Parti kadroları, milletin içinden gelen kadrolar olarak bu destanda en büyük katkıyı verdiler. Hepinizi tekrar tekrar tebrik ediyorum. O gecede hep beraber Allah'ın izni ile evlerde abdestlerimizi aldık ve terör örgütü darbecilere karşı bir duruş sergiledik. Aydın’da 15 Temmuz gecesi bizler meydanlardaydık. Ya sizin meydanlarda ne bir milletvekiliniz nede bir belediye başkanınız vardı. Sizler hangi kuytuda hangi mahsen de saklanıyordunuz. Birinci akşam meydanlarda yoklar, ikinci akşam yoklar, üçüncü akşam yoklar. On beşinci günü geçtiğinde bunlar demokrasi bekçisi kesiliyorlar. AK Partiye iftira atanlara sesleniyorum, 2014 yerel seçimlerinden paralel yapının abileriyle ablalarıyla, iş adamlarıyla beraber Aydın’da Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy toplamadınız mı? 7 Haziran seçimlerinde abiler ve ablalarla HDP’ye oy toplamadınız mı? Aslında CHP ve HDP’nin birbirini desteklemesi herhalde geçmişten gelen birliktelikten gelmektedir. Alışkanlık haline gelmiş bir birleriyle ortak hareket etmek bunlarda alışkanlık yaratmış öyle gözüküyor. Değerli arkadaşlarım birbirimize daha çok kenetlenmek zorundayız. AK Parti kadroları birliği ve beraberliği tesis ettiği müddetçe Türkiye çok daha güçlü yoluna devam eder. Çünkü AK Partinin kaderiyle Türkiye’nin kaderi adeta özdeşmiş durumdadır.

15 TEMMUZ BİZE BİR NEFİS MUHASEBESİ VERİYOR

Cumhuriyetimiz açısından, devletimiz açısından, milletimiz açısından aslında 15 Temmuz bize bir nefis muhasebesi veriyor. Ne olduk, nereden geldi, geldiğimiz durum nedir, bundan sonra geleceğe nasıl yürüyeceğiz Geçmişten ders almaz isek geleceğe doğru anlamlar yükleyemeyiz” şeklinde konuştu.