AYDINPOST ÖZEL-Ak Parti Aydın İl Başkanı İ. Hakkı Eser, bugün partiden istifa ettiğini açıklayan Belediye Meclis üyeleriyle ilgili olarak konuştu.
Başkan Eser, “28 Mart 2004 tarihinde yapılmış olan yerel seçimlerde seçilmiş olan , daha önce bazı belediye meclis üyeleri gibi meclis üyelerimiz partimizden istifa ettiklerini öğrenmiş bulunmaktayım. İlgililer açısından gelinen noktada olanda hayır var diyorum. Aydın kamuoyunda bu istifalar, açıklanan gerekçeleri itibarıyla siyasi etikten uzak davranışlar olarak algılanmıştır. Bunun nedeni; geçen dönem içinde, partimizin yerel hizmet anlayışına uygun yapılması gereken hizmetlere sağladıkları katma değerin oranına bakmaksızın, ilgili meclis üyelerinin kendilerine verilen değere karşılık, geldikleri istifa noktasıdır” dedi.
Başkan İ. Hakkı Eser, “Bizim 28 Mart 2004 tarihinden itibaren, Ak Partinin yerel hizmet misyonuna uygun olarak Aydın Belediyesini taşımak istediğimiz düzey kamuoyunun malumudur. Yaşanan süreçte, bizlerin teşkilat olarak bütün bu niyet ve gayretlerimize karşılık, bir kısım kişilerin çok farklı amaçlara hizmet etmek için uğraştıkları, bu anlamda ilgili kişiler ile teşkilatımız arasında ne gibi problemlerin yaşandığı, yine Aydın kamuoyunun malumudur. Bugün Aydın Belediyesi kendi Meclis üyelerinin şikayetleri ile karşı-karşıya gelmiştir. Gelinen bu noktada kimlerin hangi oranda katkısının olduğunu Aydınlılar elbette ki çok iyi bilmektedirler. Kişiler geçici, fikirler, kurumlar kalıcıdır. Neticede insanlar yaptıkları hizmetler veya gelinen olumsuz sonuçtaki katkılarıyla anılırlar. Biz, uzun yıllar birlikte siyaset ettiğimiz bu arkadaşlarımıza, şimdi son dönemde hangi olaylar ile birlikte anıldığını dikkat etmelerini, kamuoyunun kendilerinden parti üyeliğinden istifa ile birlikte Meclis üyeliklerini de değerlendirmelerini beklediğini hatırlatıyoruz. Oy istediği, aldığı siyasi tabanı temsil için seçilen, ama eski kirli siyasi alışkanlıkları hatırlatan bu istifalar daha önceki istifalar gibi kamu vicdanında kabul görmemiştir. Aydın Belediyesinde, Ak Partinin temsil ettiği hizmet anlayışının söz sahibi olması ile o anlayışın karşısında olanların mücadelesi devam edecektir. Biz yürekten inanıyoruz ki neticede, Aydınlıların sağduyusu ile 2009 seçimlerinde Ak Partinin hizmet anlayışı galip gelecektir. Ak Parti Belediye Meclisi üyeliklerinden yapılan bu istifalar, aynı zamanda muhataplarınada politik kurvarda siyasi jubileleri olacaktır” diye konuştu.