Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, 16 Nisan’da yapılacak referandum öncesi Aydın’a gelerek çeşitli temaslarda bulundu. Ataş, Aydın Efeler Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi’ni ziyaret ederek şoförlerin isteklerini dinledi.

Ataş’ı burada Aydın Efeler Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın ve kooperatife kayıtlı şoförler karşıladı. Ziyarette Ataş’a Ak Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Abdurrahman Öz, Ak Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, Ak Efeler İlçe Başkanı Aytaç Arslan eşlik etti.  

Başkan Okan Yalçın, Mustafa Ataş’a özel halk otobüsü şoförlerinin sıkıntılarını anlattı. Yalçın, Özel halk otobüslerinin en büyük sıkıntısın KDV olduğunu belirterek, “ KDV yüksekliğinden dolayı elektronik bilet sistemine geçemiyoruz. Bu bizi ciddi olarak etkiliyor.

Başbakanın talimatıyla araç alımlarında ÖTV indirimi başladı. Bizde ÖTV yüzde bir. Yani 250 bin liraya aldığımız arabayı 2.500 lira gibi bir rakam düşüyor. Bu da hiç yüzümüzü güldürmedi maalesef. Bu uygulama taksicilerimize yaradı ancak bize yaramadı. Bizde ÖTV indirimi değil de özellikle araç alımında KDV indirimi olsa iyi olur. Böylelikle vatandaşlar daha konforlu seyahat eder.

Birde bizim tanım sorunumuz var. Karayolları Taşıma Kanununda özel halk otobüsü tanımı yok” diye konuştu.   

Aktaş ve beraberindekiler şoförlerle sohbet ettikten sonra mekandan ayrıldı.