Beyaz Tv'de gazeteci-yazar Hüseyin Gülerce'nin sunduğu "Ortak Akıl" bu hafta meclisin ilk gündem maddesi olan "Yeni anayasa" çalışmalarını masa yatırdı. Prof. Dr. Ayhan Aktar ve Radikal Gazetesi yazarı Avni Özgürel'in konuk olarak katıldığı programa, Avni Özgürel'in sözleri damga vurdu.
 
AK PARTİ ZORLAR, OLMAZSA ERKEN SEÇİME GİDİLİR
Yeni anayasa çalışmalarına BDP ve CHP'nin destek vermemesi durumunda Ak Parti'nin erken seçime gidebilme ihtimalinin bulunduğunu kaydeden Özgürel " Ak Parti'nin statükodan galip çıktığını görüyoruz. Ak Parti bu kavgada kendi meselesini halletti. Esas bu anayasa meselesinde katkı sunmak BDP ve CHP'nin kendi meselesini çözme derdidir. Bu yeni anayasa Ak Parti'nin derdini çözmekten ziyade bunların derdini çözecek. Bu katkıyı sunarlar, sunarlar. Sunmazlarsa Ak Parti bunu zorlar gerekirse meclisi fesh ederek erken seçime gider. Halka da derki "Biz bu yetkiyi istedik, meseleyi de şu noktaya getirdik. Ama bunlar engelliyor. Ve çok daha büyük bir darbe alabilirler bu partiler." dedi.
 
ERDOĞAN BUNU YAPABİLİR
Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'yi erken seçime götürebilecek cesareti olduğunu kaydeden Özgürel "Siyaset üslubu ve tarzı bunu yapmaya çok müsait. Bu tarz restlere rahat girebilen bir insan." diye konuştu.