Bunun için 1.5 milyon kişiden oluşan “müşahit” ordusu hazırlandı ve seçim startı verildi.“Biz, 'seçim sandıkta kazanılır, sandıkta kaybedilir' ilkesine inanıyoruz" diyen AK Parti seçim İşleri'nden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, "Türkiye genelinde yaklaşık 140 bin, 150 bin civarında sandık bulunuyor. Yerel seçimde her sandıkta 9 müşahit görevlendireceğiz. Toplam, 1.5 milyon civarında insan ediyor. Yani, biz şimdiden 1.5 milyon oy muhalefetin önündeyiz. Yarışa önden başlıyoruz" dedi.

İSİM İSİM TAKİP EDİLECEK

Sandıklarda görev alacak müşahitlerin 3'ü ana kademeden, 3'ü kadın kollarından, 3'ü de gençlik kollarından olacağını belirten Çetinkaya, "Müşahitler kendi sandığında kimlerin oy kullanacağını isim isim bilecek. Her müşahit kendi sandığındaki seçmenle şimdiden ilgilenmeye başlayacak.

Bunlar, iyi günde, kötü günde, bayramda, düğünde, cenazede vatandaşı yalnız bırakmayacak. Onları sürekli gidip ziyaret edecek. Hal hatır soracak. Türkiye genelinde AK Partili müşahitlerin girmedikleri apartman, gitmedikleri mahalle kalmayacak" diye konuştu.

ADAYLARA 7 KRİTER

Çetinkaya, AK Parti'den belediye başkanı adayı olacaklar için olmazsa olmaz 7 kriter belirlediklerini söyledi. İşte AK Parti'nin adaylık için olmazsa olmaz 7 kriter: "1.Yüksek okul mezunu olacak. 2. Dürüst olacak. 3. Bölgesinde sevilen ve saygı duyulan insan olacak. 4. Liyakat sahibi, 5. Vizyon sahibi, 6. Misyon sahibi olacak. 7. Halkın beğenisini kazanmış olacak." Çetinkaya, bu 7 kritere uyan herkese kapılarının açık olduğunu vurgulayarak, "Biz Yunus sevgisi, Mevlana hoşgörüsü ve Hacı Bektaş'ın birlik ve dirlik felsefesiyle hareket ediyoruz. Saydığımız ilkelere ve kriterlere uygun olan, kim olursa olsun AK Parti'den adaylık başvurusunda bulunabilir" dedi.

Çetinkaya, Türkiye'yi 12 bölgeye ayırdıklarını ve her bölgede 3 milletvekilini koordinatör olarak atadıklarını belirterek, "Yerel seçim çalışmalarına şimdiden başlattık. Koordinatör milletvekilleri sorumlu oldukları illerde, müşahitlerin eğitiminden sorumlu olacaklar" dedi.

VEKİLLER NÖBET TUTACAK

AK Parti'nin yerel seçim atağından milletvekilleri de nasibini aldı. Milletvekilleri arasında 'nöbet' uygulaması başlatıldığını kaydeden Çetinkaya, "Milletvekillerine hafta sonu nöbet uygulaması getirdik. Her ilde, her hafta sonu, bir milletvekili kendi iline giderek nöbet tutacak. Biz seçim bölgemize turist gezi yapmaya gitmiyoruz. Esnafı, vatandaşı, sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ediyoruz. Vatandaşla kucaklaşıyoruz" bilgisini verdi.

Türkiye'de şimdiye kadar milletvekili seçiminde kadınları en çok seçilecek yerden aday gösteren partinin AK Parti olduğu belirten Çetinkaya, yerel seçimde de kadın adaylara yönelik pozitif ayrımcılık yapılacağını belirterek, "Büyükşehirlerde özellikle kadın adaylara öncelik tanıyacağız" açıklamasında bulundu.

Bugün