MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Türkiye'de bir Kürt sorununun olmadığını, bölücü PKK sorununun bulunduğunu belirterek, ''Son olarak AK Parti tekrar bir u dönüşü yapmış ve şimdi eğer fikrinde sebat edebilirse doğru yola yönelmiştir'' dedi.
 
Bal, partisinin Konya'nın Seydişehir ilçe teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, 12 Haziran seçimlerinde kendilerine destek veren Seydişehirlilere teşekkür etti.
 
Silvan'daki hain saldırıda şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, Türk milletine de başsağlığı dileyen Bal, terörle mücadele konusunda AK Parti hükümetinin programında bir tek satır bile olmadığını iddia etti.
 
''Askerimiz, polisimiz dağda PKK eşkıyası ile cebelleşirken arkasında siyasi bir irade görememektedir'' diyen Bal, terörle mücadelede askerlerin yetkilerinin sınırlandırıldığını savundu.
 
Teröristlerin Türkiye topraklarında hareketlerinin serbestleştirildiğini ileri süren Bal, şunları kaydetti:
 
''Ama güvenlik güçlerin teröristlere, eşkıyaya karşı faaliyetleri sınırlandırılmıştır. Bu durum AK Parti hükümetinin vatan ve millet bütünlüğü açısından değerlendirildiğinde son derece ciddi kaygıları ortaya çıkarmaktadır. Bu kaygıların ciddiyetini 'Kürt meselesi, Kürt açılımı' adı altında devletin tüm birimlerinin terörle mücadele azmini kıracak şekilde Habur görüntüleriyle ortaya çıkmasından sonra AK Parti millet bütünlüğünün etnik temelde ayrışma sürecine sokmuştur. Daha sonra ülke çapında ortaya çıkan tepkilerin ardından adını değiştirmiş, ancak projenin ana fikri aynı kalmıştır. Habur görüntüleriyle ortaya çıkan Kürt açılımı demokratik açılım demekle değişmemiştir. Daha sonra demokratik açılım adını beğenmeyen AK Parti, bunu milli birlik ve kardeşlik projesi olarak tanımlamıştır. Ana fikri aynı kalmıştır.''
 
Türkiye'de bir Kürt sorununun olmadığını, bölücü PKK sorununun bulunduğunu anlatan Bal, şöyle devam etti:
 
''Son olarak AK Parti tekrar bir u dönüşü yapmış ve şimdi eğer fikrinde sebat edebilirse doğru yola yönelmiştir. 'Türkiye'de bir Kürt meselesi yoktur. Bölücü PKK meseli vardır' noktasına gelerek MHP'nin Habur'dan itibaren söylediği gerçeği kabullenmiştir. AK Parti'nin Habur'dan itibaren izlediği zikzaklı çizginin terörle mücadelede Türkiye'yi getirdiği nokta işte verdiğimiz 13 şehit. Cenab-ı Allah şehitlerimize gani gani rahmet etsin, milletimizin ve kederli ailesinin başı sağ olsun.''
 
AA