Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Fatma Şahin salona giriş yaptı. Salon hınca hınç dolu.

Divan Başkanlığına Isparta Milletvekili ve Aydın Koordinatörü Recep Özel seçildi. 

Sadık Atay konuşmasında;

''Parti oyumuz yüzde 36'dır. TÜRKİYE'de yüzde 50'ye çıkıldığı ülkemizde yüzde 22 artışla oylarımızı artırdık. Teşkilatımıza tüm kalbimle teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Bu başlarındaki en büyük pay Sayın Genel Başkanımızındır. 15 ilçemizde kongrelerimiz başarılı bir şekilde gerçekleşti. Samimiyete önem verelim demiştik öyle de oldu. 2014'te yapılması planlanan yerel seçimlerin AYDIN için büyük bir önemi var. Atlanmaması gereken üç seçim daha var. Anayasa referandum var. TÜRKİYE'nin kaderi. Ardından Cumhurbaşkanlığı sonrasında da yerel secimler var. Teşkilatlarımız tarihi seçimlere adım alacaktır. Büyük bir misyon üstlendik. Hiçbir şahsi çıkarlarımızı teşkilatlarımızın çıkarlarının önüne almadık. Yapacak daha cok işimiz var'' dedi.

Mehmet Erdem konuşmasında;

''AYDIN için çok önemli toplantılar yaptık. Aydınlılar adına bakanlarımıza teşekkür ediyorum. M.Sadık Atay'ı bize gel dediğim günü hatırladım. Ve bugünlere geldik ne kadar isabetli bir karar almışız ki bu kadar istikrarlı İl Başkanlığı görevini yürütüyor. Gökhan kardeşimiz çok kabiliyetli.

Demet Pilevneli 7 yıldır kadın kollarının başında. Siyasette vefa önemlidir. Yoktur derler ama ben inanmıyorum. AYDIN teşkilatında vefa var birlik beraberlik var. Çok önemli bir dönemeçteyiz. AYDIN artık büyük şehir oluyor. Bu yolda hızla ilerlerken büyükşehirler bütün şehir oluyor. İşte il kongresi belki de dönüm noktası oluşturuyor. 50 kişilik yönetim oluşuyor. Yeni yönetimde bu değişimin yaşanacağına inanıyorum başarılar diliyorum'' dedi.

Taner Yıldız konuşmasında;

''Aydın Belediyesi'nin CHP'li olması önemli değil ama sinerji denilen şey eksik Aydın'da. Ama buna son vereceğiz. Ayrıştırıcı değil bütünleştirici olacağız. Kadınlarımız kapı kapı gidecek. Türkiye obez büyüme içinde değil, sistemli büyüyoruz. Komşu ülkelerle ilişkilerinde de sonuç alıyoruz. Halkımızın sağduyusuna her zaman güvendik. Önce Allah'a sonra vatandaşlarımıza güveniyoruz. Gerginliğin parçası olmayacağız. Siyasi istikrar cam vazo gibidir. Bizim uzun soluklu mücadelemizde bu istikrarı koruyacağız. Fitne fesatlıklara pabuç bırakmayacağız. Günü kurtarmaya çalışan parti değiliz. Bu istikrarı korumaya devam edeceğiz. Sizlerle olmaktan son derece mutlu oldum. Aydın'da jeotermal kaynakları çıkartmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar 350 Milyon Dolarlık yatırımın geldiğini tespit ettim. Daha fazlasını da alacağına inanıyorum. Aydın Valiliğine de aktarılan para şuana kadar 69 Milyar TL tutarındadır. Ak Parti olarak gece gündüz demeden çalışacağız'' dedi.

Fatma Şahin konuşmasında;

''Güzel bir ev sahipliğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Ak Parti güven, coşku, istikrar, değişim demek. Milletin hizmetkarları olmak için yola çıktık. En büyük gücümüz teşkilatlarımız. Bakın Türkiye'de son 10 yılda böyle bir örnek yok. Çünkü samimi olduk bu hareketin lideri Recep Tayyip Erdoğan'dan başka lider yok, demem o ki onun vizyonun da kimse yok. Halkın huzuru hakkın huzuru. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı. Göreceksiniz ki önümüzdeki 2 yıl içerisinde bu bereketli topraklar Ak Partinin yerelde iktidarıyla coşacak'' dedi. 

Tek listeyle gidilen kongrede Sadık Atay Başkanlığı'ndaki 50 kişilik yönetimde şu isimler yer aldı:

Aliyul Murteza Güzelyağdöken, Hatice Palak, Niyazi Aykut, Zeki Altın, Halil Naci SOmer, Hasan Uğur, Muharrem Bakat, Kayhan Güney, Hamit Gönülaçar, Şule Özsoy, Orhan Arslan, Ahmet Celal Kavcar, Güller Korkmaz, Hasan Turhan, Bülent Gündüz, Cihan Gevrekoğlu, Yüksel Tikbaş, Mustafa Sert, Niyazi Uzunkavak, Nuri Güler, Esen Türker, Gürhan Kuzu, Ali Aparı, Hüseyin Öz, Zülkif Ozan, Nuray Altıntaş, Sadrettin Kahyaoğlu, Celal Özdemir, Hasan Engin Vural, Hediye Uysal, Aydın Yılmaz, Kadir Mete Çatlı, Ufuk Oru, Huriye Özcan, Cüneyt Bayraktar, Esat Özalp, Tolga Toy, Nuri Gözmen, İbrahim Gündeş, Aytaç Arslan, Mustafa Yanık, Ufuk Yolçi, Mihriban Budaklı, Ömer İncedal, Ayşe Babaaz, Tülay Özkahraman Kurt, Mehmet Aydemir, Selçuk Etyemez, Efecan Sadegönül

Kongrede 465 oy kullanılırken yeni yönetim 435 oy ile yönetime seçildi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg

video.gif Sadık Atay'ın konuşması...

video.gif Taner Yıldız'ın konuşması...

video.gif Fatma Şahin'in konuşması... 

video.gif AK Parti Aydın 4.Olağan İl Kongresi...

 

11.20120512180142.jpg

12.20120512180224.jpg

13.20120512180243.jpg

14.20120512180253.jpg