Kolat, makamındaki bir ziyaret sırasında, basın mensuplarının sorusu üzerine, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün gerekli çalışmayı sürdürdüklerini belirtti.
 
Emniyetin de konuyu takip ettiğini ifade eden Kolat, "Dolayısıyla şu anda arkadaşlar konuyu inceliyorlar. Biz durumu netleştireceğiz, ailenin de bir takım sorunları olduğunu öğrendik. Takip ediyoruz, arkadaşlar sonuç aldıktan sonra bu konuda basın açıklaması yapmayı düşünüyoruz" dedi.
 
Şu anda konuyu araştırma safhasında olduklarını söyleyen Kolat, şöyle konuştu: "Okula niye gitmedi, niye gönderilmedi, ailevi sorunlarından dolayı çocuğun mağduriyeti nedir? Bunları tespit ettikten sonra sahip çıkılır, zaten başından beri sahip çıktık. İşi öğrendikten sonra, bize intikal ettikten sonra arkadaşlarımız takip ediyor. Devletin himayesi altındadır, Valiliğimizin koruması altındadır, ondan emin olun. Gereken neyse yapılacaktır, bu konuda her türlü yardımı yapacağız. Onu güven altına alıp güvenli bir şekilde okula devamını sağlayacağız inşallah." Sivas’ta yaşayan 11 yaşındaki Aykut P, yeni eğitim-öğretim yılının ilk gününde, 155 Polis İmdat hattını arayarak ailesinin kendisini okula göndermediğini belirterek, yardım istemişti. Bunun üzerine eve gelen polis ekipleri, Aykut P. ve annesi G.P’yi ifadeleri alınmak üzere karakola götürmüştü.
 
İnşaatlarda çalıştığı belirtilen üvey baba İ.P. de ifade vermek üzere karakola gelmişti. Son olarak Ayli Köyü Şehit Yılmaz Demir İlköğretim Okulunda eğitim gören ve dördüncü sınıfa geçen Aykut P’nin, 2 yıldır okula gönderilmediğini belirtilmişti.
 
milliyet