12 yıllık eşinin hayatından endişe ettiğini belirten Derya Yağcı, yetkililerden ve vatandaşlardan yardım istedi.
Biri 10 diğeri 5 yaşında iki çocuğu ile birlikte 28 gündür eşinin yolunu gözlediklerini ve bu kış gününde gidebileceği bir yeri de olmadığını belirten Derya Yağcı, eşi Halil Yağcı"nın evden ayrıldığı günden bu yana maaşını da çekmediğini söyledi.
Elindeki eşine ait fotoğrafla, herkesten yardım isteyen Derya Yağcı “Eşim psikoljik rahatsızlığı nedeniyle sürekli ilaç kullanıyordu. Bir çok defa da yatarak tedavi gördü. 19 Ocak günü memur olarak çalıştığı SGK Aydın İl Müdürlüğü"ne işe gitti. Öğlen de yemeğe geldi. Yemekten sonra evden ayrıldı. İşe gitmemiş. Akşam eve gelmedi. Daha önce de böyle bırakıp gitmişti. Ancak bir hafta demeden eve döndü. Ve gittiğinde çocukları ve beni özler telefon açardı. Başına bir şey gelmesinden çok endişe ediyoruz. Bankadaki hesabına mesaileri yatırılmış. Ancak bu hiç para da çekmemiş. Üzerinde para da yoktu. Güvenlik güçlerine müracaatta bulunduk. Ancak bu güne kadar izine rastlanmadı. İnsanlık namına eşimi görenlerin polis veya jandarmaya yada 0256 214 09 17 numaradan bize haber vermelerini istiyorum” dedi.
Kendisinin de rahatsız olduğunu belirten baba Fethi Yağcı, günlerdir gözyaşları içerisinde çocuklarını beklediklerini kaydederek, çaresiz bir şekilde oğullarını beklediklerini söyledi.