Münevver Karabulut'un katil zanlısı olan yeğeni Cem Garipoğlu'na 197 günlük kaçış sürecinde yardım ettiği iddiasıyla gözaltına alınan işadamı Hayyam Garipoğlu mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Faruk Erşen Yılmaz'ın tutuklanması istemiyle İstanbul Nöbetçi 4. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği Garipoğlu, burada yeniden yapılan sorgusunun ardından suçun mahiyeti ve delil durumu dikkate alınarak, tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi.

Hayyam Garipoğlu adliye çıkışında gazetecilere açıklama yaptı:

"Ben adalete ve hukuka inanan bir insanım. Allah'a şükür ki adalet yine yerini buldu. Haksız bir iddia ile karşı karşıyaydım.
Bu olayın neresi ilginç? Bir kişi bir cinayet işlemiş ve gelmiş teslim olmuş, yargılanacak. Bunun neresi ilginç. Bu olaya bu kadar gizem katmanın ne anlamı var?
Bizim ticari rakiplerimiz var. Birileri birtakım iddilarda bulunabilir, medyayı yönlendirmiş olabilir.
Şoför Ahmet Batur benim o gece orada olduğumu söylemiş. Ama ben o ifadeyi görmedim, okumadım. O gece evdeydim ben.
Şu anda sadece Cem'in babası tutuklu. Nida Garipoğlu da umarım serbest bırakılacak.
Cinayetin arka bahçesi ne olabilir ki? Cinayeti biri işledi, geldi teslim oldu, yargılanacak. Bunu çocuğun ailesi öldürmedi, biz de öldürmedik. Aylardır linç edildi ailemiz. Biz de suç işleyenin cezasını çekmesini istiyoruz. Dünyada 7 ay medyanın bu kadar uğraştığı bir başka olay yok. Lütfen artık medya bizimle uğraşmasın."/HT