Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Excelsior Oteli"nde düzenlediği basın toplantısında çeşitli konulara dair soruları yanıtlarken domuz gribiyle ilgili sorulara da yanıt verdi.
“Domuz gribi aşısı konusundaki düşünceleriniz devam ediyor mu?” sorusu üzerine, Erdoğan şunları söyledi: “Domuz gribi aşısıyla alakalı benim değişen herhangi bir kanaatim yok. Ben kanaatimi açıklarken, aklıma geldi açıkladım değil. Ben de kendime göre araştırmalarımı yaptım. Risk alanı içinde olan bir insan değilim. Bunun için de "Ben domuz gribi aşısı olmayacağım" dedim. Ailemde de domuz gribi aşısı olan yok. Kendimize göre tedbirlerimizi alıyoruz.”

"Aşılar getirilmese farklı saldırılırdı"

Sağlık Bakanlığı olarak tedbirleri aldıklarını belirten Erdoğan, şöyle devam etti: “Şu anda tabii sayı 80"e doğru ilerliyor. Şimdi bu tedbirler alınmamış olsa veya bu sayı yine olmuş olsa ama bu aşılar getirilmemiş olsa bu defa üzerimize daha farklı şekilde saldıracaklardı. Bu defa ne diyeceklerdi? "Bak işte, bunlar tedbirleri almadılar, aşı getirtmediler. İşte bundan dolayı oldu". Halbuki bunların birçoğu da henüz aşı yapma işlemleri başlamadan önce bu hastalığa kapılan vatandaşlarımızdı.
Tabii aşı olduktan sonra buna, bu hastalığa yakalanan olur mu olmaz mı onları daha sonra göreceğiz. Ama ben şahsımla ilgili olanı söyledim. Dedim ki "Bunun yan etkileri nelerdir?" Sağlık Bakanlığımızın bunları açıklaması lazım". İki, "Zorunlu olmaması lazım. Bu küçük yaşta ilgili de olsa, velilerin, ebeveynlerin bu noktada müsaadesinin, izninin alınmasının gerektiğini" söyledim. "Bu şekilde yaparsak bu devlet millet arasındaki dayanışmanın da çok daha isabetli olacağını getirir" dedim.”/milliyet