Müteahhitlik ve emlakçılık yapan İrfan Dağ, yaptırdığı ve depremde çöken binada eşi, iki kızı ve iki yeğenini kaybetti. Selahattin Çiftçi, müteahhit değildi ancak oturduğu binayı kendi yaptırmıştı. Onun da ailesi binanın enkazında kaldı.


Yaptırdıkları binalar ailelerine ve yakınlarına mezar olan müteahhitlere her gün bir yenisi ekleniyor. Müteahhit İrfan Dağ’ın yaptırdığı apartman ailesine mezar olurken, benzer durum müteahhit Selahattin Çiftçi’nin de başına geldi. Çiftçi de sahibi olduğu apartmanda ailesini yitirdi. Erciş depreminin simge apartmanlarından biri olan Dağ Apartmanı, çok sayıda memur, öğretmen ve jandarma ailesine mezar oldu. 6 katlı, 24 daireli apartman yerle bir oldu. Altında TEDAŞ bürosu bulunan apartmanda, arama kurtarma çalışmaları dün itibarıyla sona erdi.

‘ACIMIZ ÇOK BÜYÜK’

Çok sayıda insanın yaşamını yitirdiği Dağ Apartmanı’nın sahibi emlakçı İrfan Dağ. Kendisi de bu apartmanda oturan Dağ, depremin olduğu pazar günü evinde değildi. Yerle bir olan apartmanda Dağ’ın eşi ve 2 kızı da yaşamını yitirdi. Deprem sırasında ziyaret için gelen İrfan Dağ’ın iki yeğeni de apartmanın enkazından sağ çıkarılamadı. Kendi yaptırdığı apartmanda tüm ailesi yok olan İrfan Dağ, benzin istasyonunda taziye çadırı açtı. Depremzedelere yemek veren Dağ, HABERTÜRK’ün soruları üzerine “Acımız çok büyüktür”  demekle yetindi. Selahattin Çiftçi ise Emrah Apartmanı’nın sahibiydi. Müteahhitlik yapmayan Çiftçi, apartmanı kendi imkânlarıyla yaptırmıştı. Çiftçi, depremin olduğu pazar günü Ankara’dan evine dönüyordu. Eşi ve çocukları, damadı ve biri 6 diğeri bir buçuk yaşındaki torunları onu karşılamak için evde toplanmıştı. Çiftçi, Erciş’e varmak üzereyken deprem oldu. Apartmanın önüne geldiğinde koca bir enkazla karşılaştı. 3 gün bu enkazın önünde bekleyen Selahattin Çiftçi’ye acı haberi dün arama kurtarma ekipleri, “Bu enkazdan artık canlı beklemiyoruz” diyerek verdi. Onu karşılamak için gelen kızı Sibel ve eşi Mahmut Kılıç’ın ailesinin yaşadığı ev ise Erciş’te ayakta kalan az sayıdaki binadan biriydi.

Elleriyle kazdığı enkazdan çıktı sonra eşini çıkardı

DEPREMDE yerle bir olan ve 20’den fazla vatandaşı yutan 6 katlı Emrah Apartmanı, bir şans doğurdu. Enkazda kalan Sadık Saraç öğretmen, buzdolabının yanında olduğu için hayatta kalabildi. Enkazı, elleriyle kazıp kurtuldu. Deprem sırasında eşi Seher’le mutfakta olduklarını anlatan Sadık Saraç, “Buzdolabı ve çamaşır makinesi sayesinde kurtuldum. Burada hava boşluğu doğdu” dedi. 4. katta oturan Saraç, üzerine yığılan enkazı elleriyle kazdı. 2 saat boyunca üzerine yığılan enkazı kazan Saraç, sonunda dışarı çıkmayı başardı. Eşini kurtarmak için tekrar enkaza giren Saraç, yine elleriyle kazarak enkazdan iki aylık hamile eşini de çıkardı.

habertürk