Cumhuriyet'in 85'inci yıldönümü nedeniyle Valilik'te tebrikleri kabul eden Vali Atış, Türkiye'nin yönetim şeklini çok beğenip, yıllardır uyguladığını belirterek, "Bundan sonra da uygulayacağız. Dalgalanan şanlı bayrağımız Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet ayakta kalacağının simgesidir. " dedi. Atış, Adana'daki yasadışı gösterilerde ön saflara sürülen çocukların ailelerine yaptırımlar konusunda dün başlatılan uygulamalar ile ilgili gazetecilerin sorusu üzerine şöyle konuştu:



"Bu gösterilerde, çocuklarımızın kullanılması, ailelerin bakmakla yükümlü olduğu çocuklarını korumadığını gösteriyor. Araştırıyoruz, çocuklarımız hariç onlara bakmakla yükümlü olan ailelerinin yeşil kartlarını iptal etmeyi düşünüyoruz. Devletin yaptığı yardımlardan mahrum bırakmayı da düşünüyoruz. Çünkü çocuklarına sahip çıkmayan ailelerin sorumluluklarını yerine getirmediklerini düşünüyoruz. Çocuklarımıza mutlaka sahip çıkmak zorundayız.



Gösteri yapanların yüzde 50'si çocuk, yüzde 20'si bayan. Bizim Anadolu"muzda çocuklarımız ve eşlerimiz tehlikeli bölgelere sürülmezler. Yani zarar görebilecekleri herhangi bir ortama sürüklenmezler. Anadolu'nun erkeğine yakışmaz bu. Varsa, gösteri yapacaksa çıkar kendisi yapar. Biz gösteri yapanların da güvenliğini sağlamakla, korumakla yükümlüyüz. Ancak, başkalarına zarar veren, başkasının hakkını gasp edenlerin karşısına da Türkiye Cumhuriyeti devleti çıkar. Gösterilere katılan çocuklar ve aileleriyle ilgili 170 tespitimiz var. Bunlara Kabahatler Kanunu'na göre para cezası veriyoruz. Yeşil kartlarını da iptal ediyoruz. Normal güvenlik tedbirlerimizin yanı sıra bunun gibi diğer tedbirlerimizi de alacağız."



Vali Atış, daha önce görev yaptığı Kahramanmaraş'ta da memur eylemlerine kucaktaki çocukları ile katılan ailelere karşı benzer bir uygulama yaptırmıştı.



Adana'da dün başlatılan uygulama ile son 2 haftadaki eylemlerde ön saflarda yer alan çocuklardan 170'inin ailesi belirlenerek Kabahatler Kanunu'na göre 100 YTL para cezası uygulaması başlatıldı. Vali Atış, kömür yardımı ve yeşil kart gibi devlet hizmetini alanların ertesi gün polis aracı ya da kamu binalarını taşlamasına müsamaha edilemeyeceğini belirterek, bu konuda kararlı olduklarını açıklamıştı.
HÜRRİYET