Hürriyet’ten Fırat Alkaç’ın haberine göre, İstanbul valiliğinin ‘Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkındaki Kanun’ kapsamında oluşturduğu altı kişilik komisyon, hayatını kaybedenlere ödenecek tazminatı belirledi.

Valilik, yaralanan 121 kişinin başvurularına, gördüğü zarara göre tazminat vermeye karar verdi.

İçlerinde yabancıların da olduğu kurbanların ailelerine ise kişi başına 33 bin 620 lira terör tazminatı ödenecek. Kurbanlardan 12’sinin ailesine ödeme yapıldı. Kalan 27 kişiyle ilgili dosyaların incelemesi devam ediyor.

‘Bu miktar bizi çok üzdü’

Katliamda hayatını kaybeden güvenlik görevlisi Fatih Çakmak’ın kardeşi Erkan Çakmak, rakamdan dolayı üzüntü duyduklarını belirterek, “Ağabeyim alınmayan önlemler nedeniyle teröre kurban gitti. Önlem alınsaydı belki yaşıyor olacaktı. Her gün ağabeyimin acısı yaşıyoruz. Tazminatı kabul edeceğiz. İtiraz edip dava takip edecek durumumuz yok. Bizim acımız var. Tazminat miktarı bizi çok üzdü, daha fazla olmalıydı” dedi.

‘Ayda 4 bin lira kazanıyordum’

Hayal kırıklığına uğrayan bir diğer kişi ise sağ bacağına isabet eden kurşun nedeniyle engelli kalan güvenlik görevlisi Ömer Basut oldu. Valilik, Basut’a 4 bin lira ödenmesine karar verdi. Miktarı az bularak itiraz bulunan Basut, “Bu para hiçbir giderimi karşılamaz. Reina’da ayda 4 bin lira kazanıyordum” dedi.

Basut, Reina yönetimine de iş gücü kaybı ve bakıcı giderleri için 200 bin liralık maddi ve 50 bin liralık da manevi tazminat davası açtı.