Kahvaltılı söyleşiye katılan 300 kişilik kadın grubu, Psikolojik Danışman ve Aile danışmanı Deniz Depboylu’nun kendine tuttuğu aynayla kadının toplumdaki yerini ve önemini esprili bir anlatımla kavradı.
Psikolojik ve Aile Danışmanı Deniz Depboylu ile Nazilli Belediye Meclis Üyesi Gonca Yelkovan’ın girişimiyle de Nazillili bayanlara ve Nazilli’deki bayan dernek üyelerine ‘Ailede ve toplumda Kadın’ konulu söyleşi düzenlendi. Fotoğraf ve karikatürlerle şekillendirilmiş olan söyleşi programında Psikolojik ve Aile Danışmanı Deniz Depboylu, Türk kadınının Eski Türk kavimlerinden bugünkü tarihe kadar aile ve toplumdaki yeri, hakları, rolleri, beklentileri, mağdur olduğu konular kimi zaman düşündüren, kimi zaman da eğlendiren bir sunumla bayan konuklara sunuldu. Düzenlenen söyleşide kadınlarla erkeklerin duygu, düşünce ve yaşamdan beklentileri arasındaki farklılıklar mizah yoluyla irdelenerek; kadınların yönetimde ve yaşamın diğer alanlarında etkin roller alarak kadın haklarını koruyup geliştirilebileceği vurgulandı.
“HER KADIN EN AZ 1 DERNEĞE ÜYE OLMALI”
Düzenlenen programda sadece kadın kimliğini ön planda tuttuklarını, o yüzden de herkesin siyasi ve toplumsal etiketlerini salonun kapısında bıraktığına dikkat çeken Meclis Üyesi Gonca Yelkovan; “Düzenlediğimiz bu söyleşiye Nazillili kadınların yoğun ilgi göstermesinden dolayı çok memnunuz. Bayanlarımızdan talep olduğu sürece çok farklı konularda yardım ve eğitim düzenleyerek, buluşmalarımızı sürekli kılabiliriz. Bu etkinliğimizde derneklerimizin katkısını unutmamak lazım. Aslında her zaman söylediğim ve bugünde söyleşide görüşüldüğü gibi her kadının en az bir dernekte üye ve aktif rolü olmalıdır. Çünkü kadın elinin değdiği her yer güzelleşir. Kadınlardaki hizmet aşkı ve adanmışlık fıtratı gereğidir. Bu potansiyelini ortaya çıkarmalı ve kullanmalıdır diye düşünüyorum” dedi.
Yelkovan katkılarından dolayı, KOZA Derneği, Türk Anneler Derneği, Azer-Türk Kadınlar Birliği ve ADD’li kadınlara çok teşekkür etti. 

20120314ay530435.jpg