SAMSUN"da 46 yaşındaki Halil Karasan, evli olan 22 yaşındaki kızı Elif Günay"ın 12 bileziğini gasp etmek için plan kuran 21 yaşındaki oğlu Emrah Karasan ve suç ortağı 27 yaşındaki Gökhan Uzuner"e adliye girişinde saldırdı. “Sen ne biçim evlatsın. Kardeşe bu yapılır mı? Yaktın beni. Cezanızı çekin” sözleri üzerine, saldırıya diğer oğlu 19 yaşındaki Emre Karasan ve yeğeni 28 yaşındaki Kadir Yıldız da katıldı. Polis, Emrah Karsan'ı linç girişimlinden zkurtarırken, saldırganları gözaltına aldı.

İlkadım İlçesi Liman Mahallesi Gençlik Caddesi"nde dün meydana gelen olayda, iddiaya göre Emrah Karasan arkadaşı Gökhan Uzuner ile 3 ay önce evlenen ablası Elif Günay"ın kolundaki 12 bileziği gasp etmek için plan yaptı. Ablasının evine gidip bir süre oturan Emrah Karasan, evden çıkarken giriş kapısını açık bıraktı.

Bu arada apartmanın girişinde bekleyen Gökhan Uzuner kafasına kar maskesi ve eline de eldiven takarak Elif Günay"ın evine girdi. Uzuner yatak odasında olan Elif Günay"ın yüzüne bayıltıcı sprey sıktı. Genç kadın bayılmayıp bağırınca olay yerinden kaçan şüpheli, vatandaşlar tarafından yakalanıp polise teslim edildi. Şüphelinin ifadesi doğrultusunda gasp planını gerçekleştiren Emrah Karasan da yakalanarak gözaltına alındı.

Polisteki sorgularının tamamlanmasının ardından her iki şüpheli bugün adliyeye sevk edildi. Adliye kapısında bekleyen Emrah Karasan"ın babası Halil Karasan, “Sen ne biçim evlatsın. İnsan kardeşine bunu yapar mı? Yaktın beni. Cezanızı çekin” diyerek oğlu ve diğer şüpheliye saldırdı. Babanın saldırısı üzerine olaya diğer oğlu Emre Karasan ve yeğeni Kadir Yıldız da harekete geçerek Emrah Karasan'a linç girişiminde bulundu.

Polis saldırganları gözaltına alırken, Emre Karasan olaydan yara almadan kurtuldu, başından darbe alan Gökhan Uzuner, Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi"ndeki tedavisinin ardından tekrar adliyeye getirildi./milliyet