Boşanma davası açan Bayan Uzan'ın sebepleri bakın neymiş? Alara Uzan"ın açtığı boşanma davasının ayrıntıları ortaya çıktı.

Kocası Cem Uzan"dan 2 milyon TL manevi, 7.5 milyon maddi olmak üzere toplam 9.5 milyon lira tazminat talep eden Alara Uzan, eşini, alkol kullanmak, şiddet uygulamak ve kendisini aşağılamakla suçladı Fransa"ya kaçarak iltica talebinde bulunan Cem Uzan"a “şiddetli geçimsizlik” gerekçesiyle 2 hafta önce Beykoz Aile Mahkemesi"nde boşanma davası açan Alara Uzan"ın şikayet dilekçesinde çarpıcı iddiaların yer aldığı ortaya çıktı.

Alara Uzan"ın avukatının verdiği şikayet dilekçesinde şu iddiaların yer aldığı öğrenildi:

CEM UZAN İÇKİ İÇİP ALARA UZAN'I DÖVÜYOR

"Müvekkilim şiddetli geçimsizlik nedeniyle evliliğini bitirmek istiyor. Çünkü aile içinde huzursuzluklar yaşıyor. Bu huzursuzluğun temelinde Cem Uzan"ın alkol kullanıyor olması yatıyor. İçki içiyor, eşine hakaretler ve tehdit ediyor hatta şiddet uyguluyor. Ayrıca eşine toplum içinde küçük düşürücü sözler kullanıyor.

TOPLAM 9,5 MİLYON TL TAZMİNAT TALEBİ

Evliliği süresince yaşadığı huzursuzluklar, yıpranmışlık ve ruh sağlığının bozulması gibi nedenlerden dolayı Cem Uzan"dan 2 milyon TL manevi tazminat, Alara Uzan"ın boşandıktan sonra herhangi bir geçim kaynağı olmayacağı için de 7.5 milyon TL maddi tazminat talebinde bulunuyoruz. (Toplamda 9.5 milyon TL tazminat talebinde bulunan Alara Uzan"ın bu isteği henüz karara bağlanmadı.) Müvekkilime kendisi için 40 bin, iki çocuğuna da ayrı ayrı 10"ar bin TL olmak üzere toplam 60 bin TL aylık nafaka bağlanmasını talep ediyoruz. (Ancak hakim, Alara Uzan"a 10 bin TL tedbir nafakası çocuklara da 3"er bin TL olmak üzere aylık 16 bin TL nafaka bağladı)

KAÇAK HAYATI YAŞIYOR

Cem Uzan"ın kaçak hayatı yaşayan birisi olması, çocukların yaşları itibariyle anne sevgisine muhtaç olmalarından dolayı velayetlerinin anneye verilmesini istiyoruz. (Dava karara bağlanmadığı için geçici olarak, çocukların velayeti de anneye verildi.)

HATEMİ DAVADAN ÇEKİLDİ

Mahkeme nafaka oranlarının belirlenmesi için Cem Uzan"ın aylık gelirinin tespit edilmesini istedi. Cem Uzan"a gönderilen tebligatın adresi ise Fransa"nın Paris şehrindeki bir adres olarak yer aldı. Dava dosyasında Alara Uzan"ın avukatının Kezban Hatemi olduğu dikkat çekti. (Hatemi daha önce Sibel Can, Cem Hakko, Mehmet Germiyanlıgil"in boşanma davalarına baktı) Ancak Hatemi “Gördüğüm lüzum üzerine Alara Uzan"ın avukatlığını bıraktım” diyerek davadan çekildiğini açıkladı.

EVLİLİK SÖZLEŞMESİ DE YAPMIŞLARDI

Alara Uzan ile Cem Uzan"ın 5 Kasım 1997"de kıyılan nikâhtan 5 gün önce, New York"ta noter huzurunda evlilik sözleşmesi imzaladığı da ortaya çıkmıştı. Bu sözleşmeye göre çiftin 10 yıl evli kalması halinde Cem Uzan, Alara Uzan"a 4 milyon dolar ödeyecekti. Evliliğin 12 yılı doldurması durumunda Alara Uzan, toplam 5 milyon dolar alacaktı. Sözleşmede “ihanet” de tazminata bağlanmıştı. Alara Uzan, eşini aldatırsa, tüm parasal haklarından vazgeçecekti. Cem Uzan evliliğin ilk 5 yılında eşini aldatırsa Alara Uzan"a ekstra 2 milyon dolar ödeyecekti. Boşanma, evliliğin 5. yılından önce olursa ve birden çok çocuk doğmuşsa, Cem Uzan 5 yıl boyunca ev kirası için eşine her ay 5 bin dolara kadar ödeme yapacaktı./milliyet