15-21 Mayıs Aile Haftası etkinlikleri kapsamında Aydın Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen çeşitli kurslara katılan kadınlara, sertifikaları törenle verildi. Aydın Ticaret Odası Toplantı Salonu"nda gerçekleşen törene Aydın Vali Yardımcısı Mehmet Nuri Çobanoğlu, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilal Çenet, kurs öğretmenleri ve kurslara katılan bayanlar katıldı.
Açılışta konuşan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilal Çenet; Aile İçi İletişim ve Benim Ailem Eğitimi kurslarının Kemer Toplum Merkezi Müdürlüğü Aile Odaklı Eğitim Programları kapsamında düzenlendiğini söyledi. Verilen eğitimlerin başarıyla sonuçlanmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Çenet, “Aile ve bireylere yönelik eğitici ve bilinçlendirici eğitim çalışmalarımızı aile bütünlüğünün korunmasını sağlamak için koruyucu, önleyici ve rehabilite edici hizmetler olarak yürütüyoruz. Bizim amacımız aile yapısını ve kadınları güçlendirmektir. Biz kadınların kendi ayakları üzerinde durabilmesini ve kendi kendilerine yetebilir bir hale gelmelerini arzu ediyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız annelerin elinde şekilleniyor. Bunun için ev hanımlarına yönelik olarak düzenlenen bu eğitici faaliyetler büyük önem taşıyor” dedi.
Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen kurslara ilginin yoğun olmasının kendisini çok mutlu ettiğini ifade eden Vali Yardımcısı Mehmet Nuri Çobanoğlu, erkeklerin kurslara hiç başvuru yapmamasının üzücü bir durum olduğunu kaydetti. Aileden sorunların aşılması için erkeklerinde bu tür eğitici kurslara katılmasının gerekli olduğunu savunan Çobanoğlu, “Dünyada aile bağları bakımında en güçlü yapıya sahip milletlerden birisiyiz. Ancak tek başına bağların kuvvetli olması yeterli olmuyor. Çünkü aile bağlarını zedeleyici onlarca sebep var. Bu sebeplerle mücadele edebilmek için aile bireylerinin eğitilmesi çok önemli. Huzurlu aileler oraya çıkarmak için, kurumlarımız tarafından gerekli çalışmalar yapılıyor. Ailemizde huzuru yakalarsak, toplum genelinde bir huzur ortamını oluşturmuş oluruz. Mutlu bir toplumda yaşamak kadar güzel bir şey olamaz. Bu nedenle, biz ailelerimize ne kadar çok önem verirsek toplum olarak o kadar çok kalkınmayı yakalamış oluruz” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından törende; Aile İçi İletişim Eğitimi kapsamında 9, Benim Ailem Eğitimi kapsamında 0-6 yaş gurubunda 13 ve 7-19 yaş grubunda da 8 olmak üzere toplam 30 ayrı eğitim programına katılan 75 kadın kursiyere sertifikaları Vali Yardımcısı Mehmet Nuri Çobanoğlu ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilal Çenet tarafından verildi.