Altındağ'da bir elektrik firmasında çalışan Sinan Özcan, iddiaya göre geçen ay, bir hastanede temizlik görevlisi olarak çalışan sevgilisi Merve E.'yi kaçırıp Mamak’taki evine götürdü. Buradaki 3 günün sonunda, Merve E., ailesinin de görüşmesini istemediği sevgilisi Özcan’ın kendisine şiddet uyguladığını öne sürüp, Pursaklar’daki evine döndü. Bunun üzerine annesini ve babasını yanına alan Özcan, evlerine giderek Merve E.'yi ailesinden istetti. Ancak Merve E.'nin ailesi, bu evliliğe yine karşı çıktı. İddiaya göre Merve E. de evlenmek istemediği Sinan Özcan'dan bir daha kendisini rahatsız etmemesini istedi.

AİLE MECLİSİ KARAR ALDI
İddiaya göre Sinan Özcan, ailesi ve Merve E.'nin "Hayır" cevabına rağmen eski sevgilisinin peşini bırakmadı. Geçen cuma günü eski sevgilisinin başka bir erkekle görüştüğünü duyan Özcan, kızın ağabeyi Yunus Emre E.’yi arayıp, "O kız artık benim. Benden başkası ile birlikte olamaz" dedi. Yunus Emre E. de bunun üzerine "Kardeşimin peşini bırak" yanıtını verdi. İkilinin konuşması daha sonra karşılıklı küfürleşmeye dönüştü. Bunun üzerine sinirlenip telefonu kapatan Yunus Emre E., aile fertleriyle toplanıp olanları anlattı. Sonra kendi aralarında 'infaz' kararı alan aileden Yunus Emre E., amcaları Mustafa E. (34), Nazım E. (40) ile akrabaları Hicbi Ç. (38) ve Yasin T. (44), alarak Özcan’ın çalıştığı elektrik firmasına ait deponun önüne gitti.

BACAKLARINA 10, BAŞINA 5 KURŞUN
Merve E.'nin ağabeyi Yunus Emre E., telefonla aradığı Sinan Özcan'ı dışarı çağırdı. Özcan Yunus Emre E.'nin yanına gitti, akrabalarının da yanında olduğunu görünce tedirgin oldu. Bu sırada demir çubuklarla kendisine saldıran 5 kişiden kurtularak kaçmaya başlayan Özcan, bir kamyonun altına sığındı. Ancak Yunus Emre E., ruhsatsız tabancasını çıkartıp Özcan’a doğrulttu. Yunus Emre E., önce Özcan'ın bacaklarına 10 el ateş etti, ardından acılar içerisinde kıvranırken başına da 5 el ateş etti. Kanlar içinde kalan Özcan, girdiği kamyonun altında yaşamını yitirdi. Yunus Emre E. ve 4 akrabası ise geldikleri otomobile binerek olay yerinden uzaklaştı.

"KORKUTMAK İSTEDİM, KÜFÜR EDİNCE ÖLDÜRDÜM"
Olaydan yaklaşık yarım saat sonra 5 kişi, Pursaklar Polis Merkezi’ne teslim oldu. Cinayet Büro dedektifleri olayla ilgili olarak Merve E. ile annesi Fatma E.'yi de gözaltına aldı. Yunus Emre E.’nin Emniyet’teki ifadesinde, "Kız kardeşimin peşini bırakmıyordu. Biz de amcalarımla beraber döverek korkutmak istedik. Ancak bana ağır küfürler etti, kız kardeşim ile ilgili de ağza alınmayacak şeyler söyledi. Bunun üzerine kendimi kaybettim. Ne yaptığımı hatırlamıyorum" dediği öğrenildi.

7 şüpheli, Emniyet'teki ifadelerinin ardından Adliyeye sevk edildi.