Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında Aydın İl genelinde 13 Aralık 2010 tarihinde başlayan "Aile Hekimliği Uygulaması" Didim"de sorunsuz şekilde sürüyor.

İlçe genelinde Aile Hekimliği Uygulaması çerçevesinde görevlerine başlayan doktorlardan Akköy Aile Hekimi Dr. Ersoy Devecioğlu görevini bırakarak Didim Devlet Hastanesi"ne geçerken, yerine daha önce Karpuzlu'da görev yapan Dr. Bülent Özemin"in ataması yapıldı.

Uygulama kapsamında geçtiğimiz yıl 3 hekimin görev yaptığı 1 ve 2 No"lu Aile Sağlık Merkezlerinde (Eski Merkez Sağlık Ocağı) aile hekimliğine geçilmesinden sonra 9 Aile hekimi görev yaparken, 2 hekimin görev yaptığı ve zaman zaman 1 hekimin hizmet verdiği Altınkum Aile Sağlık Merkezi"nde ise 2 Aile Hekimi görevine sürdürüyor.

Yaz aylarının başlangıcında Altınkum Aile Sağlık Merkezi"nde bir hekimin de görev alması için çalışmaların sürdüğü öğrenilirken, yaz aylarında nüfusun artması sebebiyle bu başvurunun yapıldığı öğrenildi. Akbük"te 1 Aile hekimin görev yaptığı ve yaz nüfusunun artması sebebiyle Akbük"e de 1 hekimin daha görevlendirilmesi için de çalışıldığı öğrenildi.

Aile hekimliği uygulamasına geçilmesinden sonra Akköy Aile Hekimi olan Dr. Ersoy Devecioğlu görevini bırakarak Didim Devlet Hastanesi"ne geçerken yerine Karpuzlu İlçesinde görev yapan Dr. Bülent Özemin"in ataması yapıldı. Yine Akyeniköy"de Aile hekimi olarak Dr. Özgür Bal"ın görev yaptığı öğrenildi.

Aile hekimliğine hiç kayıt yaptırmayan vatandaşların hale hazırda oturduğu mahalle doktoruna başvurarak sorumlu olduğu doktora kaydının yaptırabilecek.

Diğer yandan kayıt olan ve fakat hekimini istemeyen ve başka hekimi isteyen vatandaşların 3 ay bekleyeceği, 3 ay dolduktan sonra kayıt olmak istediği doktora dilekçe ile başvurabileceği öğrenilirken, her aile hekiminin 4 bin nüfusa kadar kayıt alabileceği, bu sayıyı aştığı takdirde kayıt alamayacağı belirtildi.