Ülke genelinde olduğu gibi Aydın"da da başlayan Aile Hekimliği uygulaması ve konuyla ilgili yapılan açıklamalar hastaların kafalarını karıştı. Aydın Göz Hastanesi Müdürü Yusuf Emre Ak, yeni uygulama ile merak edilen birçok konuyu açıklık getirdi.
Aydın'da aile hekimliği uygulaması başladığını ancak sevk zorunluluğu olmadığını ifade eden Göz Hastanesi Müdürü Yusuf Emre Ak, bu nedenle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da isteyen herkesin Özel Sağlık Kuruluşlarına direkt müracaat edebileceğini ve özel hastanelerde hizmetin aynı şekilde devam edeceğini kaydetti.
Konuyla ilgili halkın en çok merak ettiği ve yanlış bildiği bazı hususlarda açıklama yapan Aydın Göz Hastanesi Müdürü Yusuf Emre Ak “Bazı vatandaşlarımız, aile hekimliği uygulaması başladıktan sonra özel hastanelere sevksiz gidilemeyeceğini zannetmektedir. Oysa böyle bir durum söz konusu değil. Çünkü aile hekimliği uygulamasında sevk zorunluluğu yoktur. Özel hastaneye gitmek isteyen herkes, aile hekimliğinden sonra da istediği özel hastaneye direkt müracaat edebilecektir. Bugüne kadar uygulama nasıl ise bundan sonra da aynen devam edecektir" dedi.
Açıklamasında, aile hekimliği uygulamasının başlaması ile özel hastanelerde verilen hizmetlerde herhangi bir değişiklik olmayacağını ve vatandaşların bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da direkt olarak özel hastanelere müracaat edebileceğini belirten Ak, aradaki farkın sadece sağlık ocakları yerine aile hekimlerinin devreye girmesi olduğunu söyledi. Ak "İsteyen herkes istediği özel hastaneye sevksiz gidebilir. Özel hastaneye gitmek ve uzman hekim muayenesi yaptırmak isteyen vatandaşımız, aile hekiminin yönlendirmesi ile özel hastaneye gidebileceği gibi, direkt olarak kendisi de özel hastaneye müracaat edebilir. Nasıl ki bugüne kadar sağlık ocağından sevk istenmiyordu, aynı şekilde aile hekiminden de sevk istenmeyecektir. İsteyen aile hekimine gider, isteyen hastaneye. Vatandaşımız serbesttir. En iyi hizmeti nerede alırsa orayı tercih edebiliyor” diye konuştu.