Aile hekimliğinin ülkemizde hayata geçmesiyle beraber birinci basamak sağlık hizmetleri de ivme kazanmış ve aile hekimlerinin mesleki, hukuksal, bilimsel ihtiyaçları ön plana çıkmıştır.

Bu bilinçten hareketle illerde aile hekimleri dernekleri kurularak bölgesel çözümler ve paylaşımlar üretilmeye başlanmış, bunların devamında derneklerin ortak bir çatı altında toplanarak beraber hareket etme ihtiyacından yola çıkılarak da Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) doğmuştur.


Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu'nun (AHEF) kuruluş amaçları arasında, sağlık hizmetleri içerisinde aile hekimliğinin yeri, önemi ve rolünü belirgin hale getirmenin yanı sıra, her türlü bilimsel gelişme ve yeniliklerin üyelere ulaştırılması için eğitim faaliyetleri ve kongre düzenlemeleri de yer almaktadır. Bu hedeften yola çıkarak 29 Eylül - 3 Ekim 2010 tarihinde Antalya Mardan Palace Hotel'de 'AHEKON 2010 (Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Ulusal Kongresi)' kongresi düzenlenecektir.

Bu ilk kongrenin de sahada aile hekimlerinin uygulama da yaşadıkları sorunları gündeme getirebilecekleri, deneyimlerini paylaşabilecekleri, bilimsel gelişmeleri takip edebilecekleri, hukuksal sorunlarını çözüme kavuşturabilecekleri, kısacası aile hekimliği uygulamasının A"dan Z"ye masaya yatırılacağı bir kongre olmasını planlanmıştır.