Ülkemizde kronik hastalıkların ve yaşlı nüfusumuzun artması sebebi ile bir kısım hastaların sağlık hizmetini evde almasının Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurum, kuruluş, hasta ve hasta yakınları üstündeki maddi ve manevi yükü azaltacağı düşüncesinden yola çıkılarak mobil sağlık ekipleri tarafından başlatılan evde bakım hizmeti uygulamasına belde ve köylerde de başlatılıyor.
Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi bünyesinde yürütülmekte evlerdeki yaşlı yatalak hastalara yönelik gezici sağlık hizmeti Bağarası, Sarıkemer, Sazlı, Atburgazı, Savuca, Güllübahçe ve Yenidoğan Belde ve Köylerinde de verilmesi için Söke’de görev yapan 34 aile hekimi projeye entegre edildi.
Söke Toplum Sağlığı Merkezi Koordinesinde yürütülecek olan evde yaşlı, yatalak, engelli hastaların tedavilerinde ayrıca ağız ve diş sağlığı hizmeti de verilecek. Belde ve Köylerde başlatılacak olan proje ile ilgili olarak Söke’nin aile hekimlerine Aydın İl Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri Sorumlu Doktoru Dr. Emel Bakırlı tarafından sunum yapıldı. Söke Toplum Sağlığı Toplantı Salonunda yapılan sunuma Söke Toplum Sağlığı Sorumlu Hekimi Ersev Kuyucu’nun yanı sıra 34 aile hekimi tam kadro katıldı.